Nagy bejelentést tett a DK – felráznák a közéletet

MTI-fotó: Illyés Tibor

Sajtótájékoztatón jelentette be a Demokratikus Koalíció (DK), az ország egész területére kiterjedő folyamatos tüntetését.

Tegnap életbe lépett az új gyülekezési törvény, miszerint gyűlésnek azt kell tekinteni, amikor legalább két ember részvételével közügyben véleménynyilvánítás céljából, nyilvános összejövetelt tartanak.

Az új törvényre reagálva Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese azt mondta: „ez a törvény le sem tagadhatná bolsevik gyökereit, a gyülekezési jog ilyen elképesztő szigorítása csak diktatúrában fordulhat elő”.

Rövid sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet továbbá arra is, hogy “az az Orbán Viktor akarja gyakorlatilag betiltani a tüntetéseket, aki ellenzékben még azt mondta, hogy a népnek joga van az utcán elkergetni a kormányt”.

Arató kijelentette, hogy pártja minden képviselője az ország egész területére folyamatos tüntetést jelent be, mivel a DK képviselői folyamatosan járják az országot és politikáról beszélgetnek.

A frakcióvezető-helyettes hozzátette: „a népet sem elhallgattatni, sem betiltani nem lehet, bármennyire is zavarja a diktátort, ha tüntetnek ellene”.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!