Akkora pofont kapott a helyettes államtitkár, hogy még most is cseng a füle

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/ Szecsődi Balázs

Szalay-Bobrovniczky Vince Alan Posener, a konzervatív Die Welt újságírójának küldött olvasói levelet. A német újságíró szerint, még soha nem kapott  külföldi diplomatától olvasói levelet egy olyan ügyben, amelyben a diplomata által képviselt ország nem is érintett. Pedig most Szalay-Bobrovniczky Vince épp ezt tette, levelében Merkenek rongyolt neki, a bevándorlási kérdésről írva, hogy “ezt a hordát az országba engedte”. Alan Posener udvarias szófordulattal  megköszönte, hogy a magyar diplomácia egyik fontos alakítója időt szakít arra, hogy neki írjon. Azonban nem rejtette véka alá véleményét:

“megrettent, hogy levelében rasszista álláspontra helyezkedik”.

Persze a helyettes államtitkár viszontválaszt írt, és jó fideszeshez méltóan rögtön úgy keménykedett, mintha itthon lenne: “Megtiltom, hogy rasszistának nevezzen. Ön nyilvánvalóan gyilkosokat, rablókat, erőszaktevőket akar fedezni”. Amit erre kapott válaszul az újság hasábjain, azt viszont nem tette zsebre. Egy tiszta és világos európai értékrendet követő, pontokba szedett levelet kapott:

  • nem önt neveztem rasszistának, hanem a szóhasználatot, nincs tehát mit megtiltania nekem.
  • korántsem gondolom, hogy minden, ami ma történik, rendben lenne.
  • számomra meglepő lenne, ha azért nem lenne jogom más népek bűneit megemlíteni, mert német vagyok. Ha a helyettes államtitkárnak jobban tetszik, akkor ezt a kifejezést angolként tettem, mivel ennek az országnak is állampolgára lennék. Ha úgy tetszik, németként és angolként sem tartom hordának a magyarokat.
  • a németek valóban nem követnek el általában tömeges nemi erőszakot, legalábbis a második világháború óta. Az oroszok sem, még ha 1945-ben meg is történt. És Köln ellenére a marokkóiak sem. Aki egy népcsoportról feltételezi, hogy általános hajlama van a nemi erőszakra, az egy rasszista.
  • Soros nem embercsempész, ez kamu állítás. Hogy egy kormánytag ilyet állítson, az hallatlan. A Fidesz plakátja a nevető Sorossal egyértelműen antiszemita.
  • sosem vontam kétségbe Magyarország jogát, hogy a határait védje.
  • és ahogy korábban leírtam, önt sosem szidalmaztam személyében.

A borzasztó ebben, hogy mindenki számára világos, hogy nem Szalay-Bobrovniczky egyéni ámokfutásáról van szó, hanem a magyar kormány álláspontjáról, hiszen a diplomáciai testület egy tagja mondta, még ha olvasói levélben is megfogalmazva. Ráadásul, annak a magyar kormánynak a diplomatája bírálta egy másik ország vezetőjét, amelyik azon nyomban kikéri magának a hasonló eseteket, és rögtön a belügyekbe való beavatkozás ellen tiltakozik.

A teljes levelezés elérhető ITT.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!