A mai napon csúnyán odapörkölhetnek a Fidesznek

A DK-s országgyűlési képviselő, Hajdu László utódját választják meg vasárnap a XV. kerületben élők. A baloldali pártok támogatásával induló civil jelölt Németh Angéla szerint a választás tétje, hogy a “korrupt Fidesz egyeduralma alá kerül-e a kerület.”

A Pesti Bulvárnak a Németh Angéla stábjából nyilatkozók azt mondták, 120 aktivista mozgósít a kerületben személyesen és telefonon is egyaránt. A választási kedv egyelőre kicsivel alacsonyabb, mint 2014-ben, de ez az időközi választásoknál gyakran előfordul.

Az előzetes becslések szerint Rákospalota-Újpalota a baloldal számára ideális terep: a korábbi eredmények alapján a szavazók többsége leginkább balra ikszel. 2014-ben a DK-s Hajdu László győzött, majd most tavasszal is simán maga mögé utasította a fideszes jelöltet.

Külön érdekes, hogy épp a választás előtt jelentették be, hogy visszakér az állam a kerülettől egy jelentős támogatást.

„Az ellenfelem azt állítja mindenhol, hogy csak politikai vihart generálunk mindenhol. Akkor most őt is tájékoztatom, hogy ma, szeptember 28-án 12 óra 12 perckor érkezett meg önkormányzatunkhoz a Pénzügyminisztérium azon levele, amelyben utasítanak bennünket, hogy utaljuk vissza a nyertes VEKOP programunk 750 millió forintos előlegét szeptember 30-ig. Azaz: a pénzt visszaveszik, amire adtak két napot. Ez a valóság” – írta Németh Angéla, a XV. kerület ügyvezető polgármestere Facebook-oldalán.

A rákospalotai időközivel párhuzamosan Budapest X. kerületében is választást tartanak. A kőbányai 6. választókerületben a fideszes képviselő lemondása miatt kellett kiírni az időközit.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!