Karácsony Gergely ismét begyújtotta a közéleti rakétáit – felmelegítené az előválasztási töltöttkáposztát

Az ex miniszterelnök-jelölt zuglói polgármester ismét aktivizálta magát és felhívta az össz-ellenzék figyelmét a lehetőségre, hogy már idén ellenzéki előválasztást kellene rendezni a 2019-es önkormányzati választások előtt.

A Párbeszéd társelnöke határidőt is kitűzött minderre: véleménye szerint az ellenzéki pártoknak egy hónapon belül dönteniük kellene a javaslatáról.

Arról is nyilatkozott, hogy nincsenek illúziói a Párbeszéd feljelentésével kapcsolatban, amit Orbán luxusrepülései miatt tettek, mindebben annyi erőt érez, hogy legalább a köztudatban tartják az ajándékba kapott repülőutak ügyét.

Karácsony Gergely az előválasztásoktól azt remélné, hogy egy alkalmas főpolgármester-jelöltet is a felszínre dobhatna, bár arról egyelőre nem nyilatkozik, hogy Tarlós és a kissé hektikus Demszky színrelépése mellett ő is indulna-e Budapest vezetéséért.

Azt viszont szükségesnek érzi, hogy az ellenzéki pártok és a civilszervezetek képviselői helyi koalíciókat kötve készüljenek a jövő őszi önkormányzati választásokra – így talán hatékonyabban léphetnek fel a fideszes helyi érdekű vonalakkal szemben.

Karácsony szerint az előválasztást már az idei évben meg kellene csinálni, akár több városban is, ezért szerinte az ellenzéki pártoknak egy hónapon belül dönteniük kellene, hogy csatlakoznak-e az elképzeléséhez.

Az előválasztás lehetőségét már az áprilisi választások előtt is megpróbálta beindítani a 8. és 15. kerületi időközi választások idején, ám akkor sem fogadta valami nagy ováció az elképzelését, pedig meggyőződéssel foglalt állást a baloldali újjászületés mellett, mondván: “Alulról, az alapoktól kell elkezdeni a baloldal felépítését. Ezt segíthetné az előválasztás”.

A Karácsony Gergely ismét begyújtotta a közéleti rakétáit – felmelegítené az előválasztási töltöttkáposztát cikk eredetileg a Szabadhír -n jelent meg.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!