Kiderült: Tarlós István újra elindul a főpolgármester-választáson – azt is elmondjuk, miért jó ez Orbánnak

Kép forrása: MTI

Már csak a kormány és a főváros között létrejött megállapodás bejelentésének körülményei kérdésesek, tartalmi ügyekben megszületett az egyezség – több egymástól független forrásból is erről értesült a Népszava. Tarlós tehát újraindul a székért.

A lap információi szerint Tarlós István főpolgármester és Orbán Viktor miniszterelnök négyszemközt is tárgyaltak egymással, a több körös megbeszélések eredményeként teljesült a főpolgármester két legfontosabb feltétele: nem változtatnak Budapest közigazgatási rendszerén, és jelentős fejlesztési pénzekhez jut majd a főváros.

Tarlós két hónapja még azt mondta a Népszavának, hogy valószínűleg nem vállal még egy ciklust. Azt persze akkor is hozzátette, hogy erről lesz még egy beszélgetése a miniszterelnökkel, illetve csak úgy indul, ha marad a főpolgármesteri tisztségnek legitimitást adó közvetlen választás.

Miért is jó ez a Fidesznek, hiszen Tarlós nem egyszer ment szembe a kormány akaratával?

Tarlós kifelé mindig is azt mutatta, hogy egy határozott irányító, aki ha kell, még a kormánnyal szemben is a Fidesz érdekeit képviseli. Ez a kép kialakult a budapestiekben, így ha Orbán más jelöltet szemelt volna ki, az nagy eséllyel elvérzik a baloldallal szemben. Ennek a kockázatát pedig a Fidesz minimálisra akarja csökkenteni.

A helyzet még így sem rózsás, hiszen Tarlós bár népszerűbb, mint a fideszes potenciális jelöltek többsége, a legtöbb kutatás azt mutatja, hogy a fővárosban a baloldal tarolhat, lerombolva ezzel a Fidesz egyik nagy bástyáját. Várjuk ki a végét.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!