Egyre visszataszítóbb módszerek, Orbánnak már semmi sem drága

Orbánisztán uralkodója már nem is akarja titkolni, hogy milyen rendszert épít. Persze hosszasan tudnánk sorolni a tőle származó idézeteket, melyek leleplezik alattomos lelkét, de csak a legutóbbit nézzük, mely hangos röhögést váltott ki az EU parlamentjének padsoraiban: „Mi sohasem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk…”  Majd rá két héttel fogják magukat, és bezárták a kormánylakáj Századvég Alapítvány folyóiratát a Századvég-et, felszámolták, kirúgták a főszerkesztővel együtt négyfős szerkesztőséget. A tágabb szerkesztőbizottság jelentős része maga mondott le a tagságáról. A hírek szerint nagyjából a szerkesztőbizottság fele jelezte, hogy ezek után ők sem maradnak tovább. Többek között Hörcher Ferenc, Körösényi András, valamint Kulcsár Szabó Ernő is lemondott.

A mérsékelt konzervatív hangnemet megütő lappal szemben valószínűleg az utolsó csepp egy tanulmány, Bod Péter Ákos írása volt. A Bérek, profitok, járadékok — magyar szemmel című írásában a volt pénzügyminiszter arról ír, hogy Magyarországon 2010 óta egy versenyt helyettesítő, torzító és a járadékjövedelmek kinyerésére irányuló modell nyert teret, mely „nem fér meg a demokratikus renddel, és hatékonysági veszteségekkel jár”. Lehet, az volt a baj, hogy a lap magáról azt állította: ” A Századvég olyan társadalomtudományi folyóirat, amely programszerűen vállalja a megközelítések sokféleségét, a politika méltóságát.” A lapot azonban nem csak átállították a kormánymédia újabb szócsövének, hanem egyszerűen a nekik nem tetsző tanulmányt tartalmazó példányt be is tiltották, visszavonták az elérhetőségét!

EZ MÁR NEM MÁS, MINT MAGA SZÍNTISZTA CENZÚRA, AMI UTOLJÁRA A RENDSZERVÁLTÁS ELŐTT VOLT JELLEMZŐ MAGYARORSZÁGRA!

Igen, miniszterelnök úr, mi már megszoktuk, hogy nem azt kell nézni, mit mond, hanem azt, hogy mit csinál. És ebből van egyre többeknek elege!

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!