Magyar rendőröket küldött Orbán „zsoldosként” külföldre

Ha valaki azt gondolná, hogy ez lehetetlen, hiszen Orbán épp most küzd az ellen, hogy a határaink védelmét külföldi zsoldosok lássák el, és megmaradhasson a határőrizeti jogunk, akkor nagyot fog csalódni. Orbánnak ebben csak annyi a tévedése hazugsága, hogy senki nem akarja elvenni a határőrizet jogát, és senki nem akar ideküldeni zsoldosokat. Neki ezt pontosan tudnia kell, hiszen amikor létrejött a Frontex ügynökség, amely az EU külső határainak védelmére alakult, annak egyik támogatója volt.

„Teljes egyetértés volt az uniós állam-, illetve kormányfők között azzal kapcsolatban, hogy a határellenőrzés nemzeti hatáskör, de ha egy tagállam nem tud vagy nem akar eleget tenni ezen kötelességének, akkor a többieknek legyen joga arra, hogy közösen biztosítsák a schengeni határt.

nyilatkozta Orbán 2015-ben. Úgy tűnik, akkor még erősen egyetértett azzal, amit ma új ellenségnek nevezett ki. Majd 2016-ban, mikor megalakult az ügynökség a fideszes képviselők támogatásával, akkor Gál Kinga a következő nyilatkozatot juttatta el az MTI-hez: „Egyértelműen bebizonyosodott, amit a magyar kormány több mint egy éve mond: Európának hatékonyabban kell védenie a külső határait. Csak akkor tartható fenn a belső határnélküliség, ha urai vagyunk a helyzetnek az unió külső határain. Az európai határ- és parti őrség végre egy olyan konkrét, gyakorlati lépés, amely állampolgáraink védelmét, az unió belső biztonságát szolgálja.”

És itt jön a csavar, amit Orbán elhallgat a napokban, hogy a  magyar rendőrség azóta 72 fővel vesz részt a Frontex munkájában 10 uniós országban. Ráadásul,  az EU-n kívülre, Macedóniába és Szerbiába is vezényeltek határokat ellenőrző magyar rendőröket, erről tanúskodik a rendőrség honlapja.

Tehát, Orbán szavaival élve, zsoldosokat küldünk más államok határvédelmére. Ehhez képest, már csak kutyafüle az a hazugság, hogy bárki is el akarná venni tőlünk határaink megvédésének a jogát. Ugyanis, a javaslat a következőt tartalmazza: Azon tagállam felügyelete és ellenőrzése mellett, amelybe kirendelték őket, az Európai Határ- és Parti Őrség készenléti alakulatának tagjai teljes körű műveleti hatékonyságuk biztosítása céljából képesek lesznek végrehajtási hatáskört igénylő feladatokat ellátni, így például személyazonosság-ellenőrzéseket végezni, a beléptetést engedélyezni vagy megtagadni a külső határokon, és embereket feltartóztatni a határon.”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!