Újabb bizonyíték: Matolcsy mindenkit kézben tart

Forrás: nol.hu

Hétfő délelőtt a parlament gazdasági bizottságában a képviselők a Magyar Nemzeti Bank felügyelő bizottságának tagjaira tettek javaslatot. Nem lenne érdekes a történet, hiszen a jelenlegi  fb-tagok mandátuma lejárt, az új tagok megválasztása pedig a parlament feladata, és a bizottsági javaslat készíti elő a döntést. A felügyelő bizottság egy tagjára pedig az ellenzék tehet javaslatot. Persze a Fidesz ide is elhelyezte az aknáját, mert a tagra az össz-ellenzék tehet javaslatot, akár meg tudnak egyezni, akár nem.

Borítékolható volt, hogy a demokratikus ellenzék és a Jobbik nem fog tudni megegyezni a személyben, így két javaslat került a bizottság elé. A Jobbik Nyikos Lászlót javasolta, aki 2010-14-ben  a Jobbik parlamenti képviselője volt, és már az előző ciklusban is tagja volt az MNB felügyelő bizottságának. Az MSZP, a DK és a Párbeszéd pedig közös jelöltet állított Mártha Imre személyében, aki 2008-10 között az MVM vezérigazgatója volt. A gazdasági bizottság jobbikos tagja nem volt a szavazáskor a teremben, a baloldali frakciók tagjai Márthára szavaztak, Nyikosra pedig a fideszesek. Valószínűleg, Nyikos már eddig is “jól teljesített” a felügyelő bizottságban, nem okozott gondot Matolcsy Györgynek, például amikor közös pénzünket alapítványokban herdálja.

Most az a helyzet állt elő, hogy a MNB felügyelő bizottságának ellenzéki tagjára senki más nem szavazott, csak a kormánypárti képviselők. Az EU parlamentben történt szavazásuk és ezek után elég nehéz elhinni, hogy a Jobbik ellenzéki párt, és nem a Fidesz fiókszervezete.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!