A DK ismét az Mszp-n köszörüli a nyelvét, bődületes kamuval álltak bele a szocikba

Úgy tűnik, beindult az EU parlamenti választásra való felkészülés, és az ellenzéki pártok már most próbálnak kedvező pozícióba kerülni, hogy mikor eldördül a kampány startpisztolya, minél jobb helyről startolhassanak. Persze erre jó lehetőséget teremtett a Sargentini-jelentés elfogadása, és igaznak bizonyult a mondás, hogy a sikernek sok apja van, mindenki sajátjának tekinti. Ez az eredmény azonban a demokratikus erők közös sikere.

Gyurcsány Ferenc az ATV-ben a vele készült interjúban például azt mondta, hogy a szocialista Ujhelyi István egy évvel ezelőtt, nem támogatta a Sargentini-jelentés elkészülését. Gréczy Zsolt ugyanezt az állítást pedig másnap reggel, szintén az ATV műsorában megismételte. Ujhelyi István azonnal, a szavazásról szóló jegyzőkönyv részlettel bizonyította, hogy ez tévedés, 2017. május 17.-én igennel szavazott a jelentés elkészítésére, a folyamat megindítására és még közleményben is figyelmeztettett a várható következményekre.

Persze, ha ez a kijelentés csak félreinformáltságból ered, akkor a DK-s politikusok valószínűleg -hasonló nyilvánosság előtt- elnézést fognak kérni. Ha azonban ez nem szól másról, mint csak a saját pozicionálásról, hazugság árán, akkor nagyon rossz úton jár a Demokratikus Koalíció.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!