A fideszesek is beleborzonganak ebbe az Orbán idézetbe

MTI Fotó: Varga György

Az Úr 2018. évében, II. Orbán Viktor, Magyarország kalapos királya kihirdette udvari médiájában, hogy mindenki hazaáruló, aki az EU parlamentben megszavazta a “nem mondjuk ki a nevét” – jelentést. Hű lakájai körül is harsogták az országot, közhírré tették televíziónak, újságnak, rádiónak és hírportálnak álcázott szócsöveikben. Közben egyvalamit elfelejtettek: 2006-ban ellenzéki száműzetésre ítélt királyuk hazaáruló volt. Méghozzá a leggonoszabb fajtából, mert nemcsak elítélte országát, de még a pénzt is el akarta venni az emberektől.

2006 októberében ugyanis Strasbourgban, az Európai Parlament néppárti frakciójának keddi tanácskozásán Orbán Viktor többek között azt javasolta, hogy állítsák le a 370 milliárd forint folyamatban lévő fejlesztés támogatását, illetve a 2007-2013 közötti időszak 8000 milliárd forint nagyságú EU-s pénzeket is tartsák vissza. Pusztán azért, mert szerinte “csaló és hazug” a kormány. Azt hiszem, a jobboldali körökben ezt úgy szokták hívni, hogy “rárontott saját nemzetére”.

„… intézményesítette a korrupciót, az erkölcsi relativizmust, a szegénységet, a kiszolgáltatottságot, a hamis adatokat szolgáltató kormányokat, a felelősséget nem ismerő politikusokat és a politikai hazugságokat.”

– mondta Orbán, mintha csak a pár évvel későbbi önmagáról beszélne. Persze akkor minden szavát Gyurcsányra értette, mint a kommunizmus újraéledő kísértetére. Ma újra kommunista tempóról beszél, de már azokat bélyegzi így, akikkel egykoron büntetni akarta volna Magyarországot.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!