Pofátlanul kampányolt az iskolákban a fideszes polgármesterjelölt, nem is először – méltó büntetést kapott

Félhet a Fidesz a XV. kerületben, ugyanis most már nem is először követ el jogsértést annak érdekében, hogy jelöltjét népszerűsítse.

200 ezer forintos büntetést kapott a kormánypárt XV. kerületi polgármesterjelöltje, mert visszaeső jogsértőként iskolákban kampányolt.

A büntetést a Fővárosi Választási Bizottság (FVB) szabta ki László Tamásra, mert két törvényt is sértett egyszerre: a választásit és a köznevelésit.

László a Kontyfa Középiskola, Szakiskola és Általános Iskolában a tanévnyitón szólalt fel, ahol – lapértesülések szerint 500 gyerek előtt – saját pártját népszerűsítette, ellenfeleit pedig kritizálta.

Mint ismeretes, a kerületben szeptember végén tartanak időközi választást Hajdu László megüresedett polgármesteri székére. A Demokratikos Koalíció politikus a tavaszi országgyűlési választásokon mandátumot szerzett, ezért kezdődött meg a küzdelem, amely úgy tűnik, az iskolákat sem kerülte el. Legalábbis eddig, mert az FVB a bírságolás mellett felszólította László Tamást az iskolai kampánytevékenység beszüntetésére.

(Fotó: Kovács Attila – MTI)

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!