Durván csinált magából hülyét Deutsch, százezrek nézték a képernyőn

Mi másról is szólna a Fidesz propagandája az elmúlt napokban, mint az EU történetének egyik súlyosabb vitájáról, amiben a magyar kormányt kívánják elítélni a folyamatos jogsértések és alapértékek semmibevétele miatt. Megpróbálják a helyzetet leíró Sargentini-jelentést egy oldalról jelentéktelennek beállítani, más médiumokban más szereplők pedig hiteltelennek, hazugnak feltüntetni. Ezt a második feladatot kapta most Deutsch Tamás, aki most az ATV műsorában nyomott akkora kamu dumát, hogy a leglelkesebb Fidesz hívők is zavartan hümmögtek maguk elé, hallva mindenki Tomikájának az álláspontját.

A fideszes EP-képviselő a Sargentini-jelentést azzal próbálta többek között hitelteleníteni, hogy „elemi tényeknek nem megfelelő állítások” szerepelnek a szövegben. Azt állította, hogy a jelentés szerint 2017-ben az egyetlen indulóval lebonyolított közbeszerzések aránya 36 százalék. Ugyebár ezek azok a közbeszerzések, ahol semmilyen verseny sincs, így igen nagy a korrupció veszélye. Képviselő úr nem hagyta ezt annyiban, és kijavította, hogy a jelentés nem valós, mert ez az arány csak 25 százalék. Hozzátette, hogy próbált módosító indítványt is beadni ezzel kapcsolatban, eredménytelenül. Nos, ez a módosító indítvány annyira eredménytelenre sikerült, hogy a módosítók között nem is szerepel Deutsch néven jegyzett, egy meg sem írt módosítónak nem is lehet nagy eredménye.

És ez csak az egyik hazugsága a fideszes EU képviselőnek, mert az  Európai Bizottság regionális politikával foglalkozó főosztályának összefoglalójából az derül ki, hogy 2016-ban a vonatkozó közbeszerzések száma 36 százalékos; vagyis annyi, amennyi a Sargentini-jelentésben szerepel, hiába beszél  mellé és keveri szándékosan az éveket Deutsch. Ugyanis, tökéletesen tisztában van ezzel a ténnyel, hiszen idén januárban ugyanis az EP költségvetési bizottságának ülésén maga Deutsch Tamás ekkor azzal érvelt, hogy a 36 százalékos (!) arányra ugyan nem lehet büszke Magyarország, de szerinte nem olyan kiugróan rossz eredmény, mert Lengyelországban és Cipruson ennél is magasabb. Ja, akkor mindjárt más!

Ujhelyi István szocialista EP képviselő jóvoltából itt lehet leellenőrizni a hazug fideszest:

Az ATV interjú itt nézhető vissza:
http://www.atv.hu/…/video-20180907-egyenes-beszed-kontra-de…

Az Európai Bizottság kimutatása az egyetlen ajánlattevős közbeszerzésekről (5. oldal):
http://ec.europa.eu/…/2018-scoreboard-public-procurement_en…

Az Európai Bizottság regionális politikával foglalkozó főosztályának jelentése (1. oldal, táblázat):
http://ec.europa.eu/…/public-p…/study/country_profile/hu.pdf

Deutsch Tamás maga is elismeri a 36 százalékos adatot:
https://index.hu/…/29/magatol_is_dolgozhatna_a_magyar_hato…/

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!