A Liberálisok megint összefognának – lesz kivel?

A hazai Liberális párt erősen igyekszik meghatározni önnön létezésének a szükségét: ellenzéki összefogást sürgetnek a közelgő és sorsdöntő uniós választásokra. Egyelőre senki sem kívánkozik együtthálni velük.

Létre kellene hozni egy ellenzéki EU-párti pólust, amely könnyedén tudna közös listát állítani a 2019-es EP-választáson. Fontos lenne azonban, hogy az ellenzéki együttműködésnek végre ne taktikai, hanem ideológiai alapja legyen – véli a fantompárt alelnöke.

A Liberálisok már az áprilisi választások után javasolták, hogy az ellenzék közös listán induljon a jövőre esedékes EP-választásokon – nyilatkozta Sermer Ádám a HETI TV reggeli műsorában.

Álláspontjuk szerint két ellenzék van: az „ÖSSZ”, a képviseletet tekintve s ezen belül léteznek „úgynevezett” demokratikus, nem szélsőséges nézeteket valló szervezetek és olyanok, akik különböző nyilatkozataikkal azt sugallják, hogy inkább a kormány oldaláról ellenzékieskednének.

Ám az előrelátóan óvatos és felkészült Sermer elismeri, hogy az LMP antiglobalista párt és egy ilyen szellemiségű közösséggel meglehet nem könnyű együttdolgozni.

Ezzel finoman bújtatva, de elismeri, hogy a liberálisok önnön farkukba harapnak, elvégre egy antiglobalista párttal nehéz megtalálni azt a közös pontot, amely az uniós globalizáció érdekeit hirdethetné teljes mellszélességgel.

Egyelőre nincs túl nagy tolongás a kapaszkodót kereső párt felvetését követően. A jelek szerint az ellenzéki kollégák nem érzik szükségét, hogy hátukra vegyék a még oly súlytalan liberálisokat is, amikor a saját árkukat ássák, hogy kellőn megvethessék lábukat az impozáns és konszolidált uniós képviselőségben. A DK már konkrétan deklarálta, hogy nem látják értelmét semmilyen ellenzéki összefogásnak az uniós választásokkal kapcsolatban – sokkal fontosabb lesz mindezt az önkormányzati mellvédek kialakítására tartogatni.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!