Hülyék ezek? Hogy a holokauszt csak jogkorlátozás volt?!

A Miniszterelnökség által közvetlenül felügyelt, állami alapítású és adókból fenntartott kormányintézet, a Veritas főigazgatója a kenderesi Horthy-emléknapon tartott előadást, ahol a zsidókérdés is szóba került. Szakály Sándor korábban a zsidók 1941-es kitoloncolását nevezte idegenrendészeti eljárásnak.

szakalySzakály szerint Horthy nem hibázott, csupán naiv volt. A Veritas igazgatója arról is beszélt, hogy a Horthy kormányzósága alatt elfogadott zsidótörvények nem jogfosztást, hanem csak jogkorlátozást jelentettek a zsidók számára.

A történelmi provokáció miatt a Magyar Liberális Párt arra kéri az Orbán-kormányt és a Fideszt, hogy nyilvánosan foglaljon állást Szakály Sándor kijelentésével kapcsolatban, amely szerint

„a Horthy által aláírt zsidótörvények nem jogfosztást, hanem csak jogkorlátozást
jelentettek a zsidók számára.”

A Liberálisok tudni szeretnék, hogy Szakály a Fidesz-kormány hivatalos álláspontját képviselte-e a Kenderesen tartott Horthy-emléknapon, vagy csak magánvéleményét mondta el. Az előbbit látszik igazolni, hogy az eseményen a Fideszt a párt országgyűlési képviselője, Kovács Sándor is képviselte.

A szabadelvűek szerint a kormányzó felelőssége vitathatatlan abban, hogy a magyar hatóságok aktívan közreműködtek több százezer magyar ember deportálásában és kivégzésében – ennek tükrében álláspontjuk szerint Horthy a legkevésbé sem naiv áldozat, annál inkább véreskezű háborús bűnösként definiálható.

Szakály nem először és félő, hogy nem utoljára igyekszik relativizálni a II. világháború alatti zsidókérdést és Horthy szerepét. Két éve például a numerus clausus kérdését bagatellizálta azzal a bágyatag érvvel, hogy abban nem is szerepel a „zsidó” szó.

(nyitókép: fortepan)

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!