Botrányba sodródott Orbán: neonácikkal pózolt és cseverészett

forrás: mti.hu

Az idei nyári tusványosi rendezvényen Orbán kedélyesen viccelődött, fotózkodott azokkal a belga “jobboldali” fiatalokkal, akik körül most a belga televízió No Pano magazinjának leleplező cikke robbantotta ki a botrányt. A Schild & Vrienden szervezet bár magát kifelé konzervatív, jobboldali ifjúsági szervezetnek mutatja, de a magazin leleplezi, mi folyik a szervezet belső, nem nyilvános kommunikációs csoportjában. E szerint, Orbán bizony a legsúlyosabb militáns, neonácikkal haverkodott Tusványoson.

orban neonaci belgakkal
Fotó: Schild & Vrienden FB

Az Orbánnal is kezet rázó Dries Van Langenhovet -aki szívesen fotózkodik fegyverekkel is- a riport megjelenése után azonnalkirúgták a Genti Egyetemről. A rektor indokai szerint a fajgyűlölet, a szexizmus, a fegyverhasználat, és az erőszakra buzdítás nem elfogadható a számukra – irja a 444.hu, aki ráakadt a belga botrány hírére. Hogy jobban megértsük, mi is az, amit a rektor és a belga közélet elítél, nézzük meg, milyen kommunikáció folyt a belső csatornákon:

neonaci memek

A képek feliratai:

“Ha visszatekintesz Hamupipőkére, csak egy nő, aki megtanulta hol a helye.”

“Nem lehetsz rasszista, ha csak egy rassz van.”

“Hogy szedj fel egy zsidó csajt”

“Fiúk – ütni valók”

Szerkesztőségünk a leghatározottabb mértékben elítéli és üldözendőnek tartja a fenti képek és kijelentések tartalmát. Reméljük, Orbán is hasonlóképpen gondolkozik, és elhatárolódik “barátaitól”.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!