Szájer úr! Jöjjön haza, kérem, Ön túl régóta él Brüsszelben, az agyára ment a nyugat

MTI-fotó: Szájer József

Tisztelt Szájer József!

Nagyon sajnálom, hogy az Európai Parlamentben, a kontinensünk fővárosában nincs lehetősége olyan sajtószemlére, amilyenre egy átlagos magyar embernek módja van. Úgy fogalmaz:

“A polgári oldal az elmúlt huszonöt évben óriási erőfeszítésekkel hozta létre azt a médiát, amelyet még Medgyessy Péter javasolt nekünk, amikor kifogásoltuk, hogy a Fidesz nem jelenhet meg a közmédiában. A hazai médiaviszonyok mostanra persze jobbak is lettek, de ha figyelembe vesszük a médiafogyasztási szokásokat, fenntartom, hogy továbbra is baloldali túlsúly tapasztalható.”

Elképzelhetőnek tartom, hogy amikor Brüsszelben bekapcsolja a televíziót, nem fogadja rögtön a képernyőn Orbán Viktor, amint az összes létező közszolgálati csatornán mondja a tusványosi beszédet, és nem nézheti Kocsis Mátét a Hír TV-n, az Echo TV időjárás-jelentését, sem a TV2 bármelyik műsorát. Azért is sajnálatomat fejezem ki, hogy odakint nem lapozhatja fel a helyi, a megyei vagy a régiós lapokat, és nem találkozhat állami hirdetések tömkelegével azokban a Fidesz-közeli sajtótermékekben, amelyeket az Ön pártja mind egy szálig felvásárolt. Szerencsére még az interneten böngészheti a megmaradt fideszes médiát, bár abból nagyon kevés van. Sem az Origo, sem a 888.hu, sem a Pesti Srácok, stb. stb. stb. nem tartozik a holdudvarukhoz.

Legutoljára ilyen kormánypárti médiatúlsúly a Kádár-érában volt, de akkor nem akadt olyan képviselő, vagy olyan KB-titkár, aki ennek az ellenkezőjét állította volna, hiszen még a leglelkesebb Gajdics-féle munkásőrök is kinevetik.

Nem értem, hogy mi az oka a kijelentésének, és miért kell a szöges ellentétét állítania a valóságnak, de csak arra tudok gondolni, hogy egy kicsit megártott a nyugatból. Lehet, hogy ideje lenne hazajönnie, és körbenéznie itthon, mert mi egészen máshogy látjuk a helyzetet…

PS: Ha jön, vendégem egy welcome-drinkre a reptéri büfében.

Üdvözlettel,
Jabronka Richárd

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!