Váratlan fordulat: nincs többé fideszes többség! Hihetetlen dolog történt a parlamentben

MTI-fotó: Illyés Tibor

Végre történt valami! Régóta vártunk már egy olyan eseményre, amely az összes fideszest eltünteti a parlamentből. Nem is kellett hozzá választás, hogy meglegyen az ellenzéki többség, hiszen a mai napon egyetlen fideszes sem jelent meg a rendkívüli ülésen.

Sajnos mindez irónia, hiszen a kormánypártok képviselői azért maradtak távol mind egy szálig, mert az ellenzékiek nagyon fontos témákban szerettek volna javaslatokat tenni.

Tóth Bertalan MSZP-elnök szerint nagy az ellentmondás a kormány politikájában, mert miközben szóban a keresztény kultúrát védi, civileket bélyegez meg matricákkal, rendőrökkel viteti el a hajléktalanokat, és rendőrökkel lakoltat ki embereket az utcára. Tóth sérelmezte, hogy miközben a kormány nem emeli a nyugdíjat és az ápolási díjat, addig “Mészáros nem Stróman Lőrinc” 11 milliós órabért kap. Ez a kormány a keresztény értékek nevében “adósrabszolgaságba sodor” több százezer családot.

A kormány részéről tehát senki nem reagált az ellenzéki felszólalásokra. Balla György fideszes frakcióigazgató levélben kezdeményezte a szavazógéppel való szavazást a napirendről. Ebből láthatjuk, hányan voltak ott a 199 képviselőből. 38-an szavaztak igennel, 161 képviselő nem szavazott. Tehát még a kezdeményező 40 képviselő sem volt ott. A parlament ülése ezzel véget is ért – foglalja össze az Index.

Hogy reagált minderre a Fidesz?

Az Emmi közleményben reagált: “hiteltelen az ellenzéki pártok rendkívüli parlamenti ülésre vonatkozó kezdeményezése, mivel a baloldalnak egyértelmű a felelőssége a devizahitelezési válság kialakulásában”.

Egyértelmű, hogy az ellenzéki pártok öncélú politikai akcióhoz akarják felhasználni a devizakárosultakat

– áll a közleményben.

Így tehát a jelenlegi kormány tétlenül nézi, ahogy ájult nőket cipelnek ki a rendőrök a lakásukból, és még arra sem hajlandó, hogy szembenézzen néhány ellenzéki kérdéssel a témában. Emberek sorsát intézik el egyetlen szűkszavú, arrogáns közleménnyel, amelyben ujjal mutogatnak a 8 évvel ezelőtti elődeikre.

Ennél gusztustalanabbat nehéz volna elképzelni.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!