A héten akkora médiapiaci átrendeződés kezdődött, amit 2015 óta nem láttunk. A recept nem új, azonban a térfél nagyon is az. A baloldali, (és) vagy liberális médianyilvánosság kivéreztetésének helyére a jobboldali-liberális, konzervatív értékrendű médiumok kinyírása került. Nem felejthetjük el többé: a jobboldal is ellenzékben van!

A héten kinyírták a Hír TV-t. Aztán kinyírták a Heti Válasz maradékát is. Simicska nagy médiabirodalma összeroppant, a maradékot pedig két részre osztották a fideszesek. Az egyik részét beszántották és beszórták sóval, a másik részét pedig ezek után még fel is támasztották. Bosszúból. Afféle elégtételként. A fideszes “hazatérés” jegyében – szofisztikált üzenet ez mindenkinek: “letépem a fejed és belehányok a testedbe!”

Az idei évben megszűnt a Magyar Nemzet, a Lánchíd Rádió, s úgy tűnik Simicska Pénz nélkül a Jobbik párttévéje se muzsikál, szóval van baj bőven. Gyakorlatilag alig maradt független (vagy inkább kormánykritikus) médium, viszont egyáltalán nem maradt jobboldali médium. Persze ilyen időkben a jobb-bal oldal felosztás már irreleváns, hiszen ma a kormány által uralt nyilvánosságon kívül bármi jöhet – mégis, egészen furcsa, hogy ez így van. A Fidesz kisajátította magának a jobboldalt, leuralta a tereit, a hagyományait, az eszköztárát, az értelmiségét, a szimbólumrendszerét. Megrágta és kiköpte – a köpet pedig egy félig félművelt félig félidióta valami lett, értékmentesen.

Tűzzel-vassal azon küzd a Fidesz legfelső vezetése, hogy minden elhajlást kitépjen, kiírtson. Ennek eshet áldozatául a következő médiatermék is.

Ajvé!

Akad még baloldalinak ugyan nehezen nevezhető, ám objektív, kormánykritikus ajtótermék kis hazánkban. Ők is elkezdhetnek aggódni azon, hogy bedarálják őket? Igen. Egészen nyugodtan.

A bedarálós lista következő szereplője már meg is van. Hamarosan egy körülbelül 60 oldalas hetilappal jelentkezhet a médiapiacon a kormányközeli tulajdonban álló Mandiner.hu portál – értesült több forrásból a 24.hu, mely lehetőségről a hvg.hu és a Népszava is írt.

A korábban Habony Árpádot is hitelező Tombor András tulajdonában álló portál a 24.hu szerint a csődeljárás alatt álló Heti Válasz romjain indítana egy új fideszes hetilapot, lehetőség szerint megszerezve annak előfizetőit is. Erről a kormányzat legfelső körei (értsd: Orbán Viktor) döntöttek, akik az április 8-i sikerük után vérszemet kaptak, és átkapcsoltak gőzhenger üzemmódba.

A lap megkereste a Mandiner.hu szerkesztőségét, ők azonban nem szolgáltak érdemi információkkal, a terveket illetően.

A lap forrásaira hivatkozva azt írja, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter személyesen Orbán Viktor kormányfőtől kapott felhatalmazást arra, hogy bábáskodjon az új sajtótermék létrehozása felett, ami egyértelműen a fideszeseknek készülne. Mert ugye, nincs már így is elég papír, amire a központi mantrájukat sokszorosítanák.

A Simicska-féle tranzakció – ami az exfideszes milliárdos lelépési pénze – leghúsosabb konca mindenképp a közterületi plakátcég. Ja, meg az Index.

A Népszava szerint például: “sok a kérdőjel ugyanakkor az Index körül is, volt olyan, aki szerint ez már nem Simicska Lajos érdekeltsége és így a mostani ügylet sincs hatással a hírportálra – ezt nyilatkozta kérdésünkre Bodolai László, az Indexet tulajdonló alapítvány elnöke is –, egy kormányzati forrásunk ugyanakkor határozottan állította, hogy „az Index is az értékesített portfólió része”.

A kérdés ezek alapján már csak az, hogy egy vélelem alapján a fideszes körök vajon le merik-e támadni Magyarország legnagyobb független, kormánykritikus hírportálját?

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!