Tarlós István lemond a folytatásról – maga jelentette be, hogy nem vállal újabb ciklust Budapest élén.

Döntésében közrejátszhat az is, hogy 8 évnyi regnálása alatt lépésenként eljutottunk odáig, hogy a főpolgármesteri szék már nem egy erős pozíció. Tarlós számos ziccert hagyott ki, pedig a budapestiek érdekében akár neki is feszülhetett volna a kormánynak.

A fővárost – Tarlós hathatós közreműködésének hála – a kormány egy díszletté silányította, ami a háttérben kimerevítve pózol olyan főszereplőknek, mint egy aktuális sportrendezvény, sportlétesítmény építési helyszíne, vagy eszköz a régmúlt városvezetésének ütlegelésére; 8 év távlatából.

Tarlós öröksége az marad, hogy volt egy tisztes öregúr, aki részletkérdésekben sem mert nekifeszülni egy olyan hatalomnak, amire a főpolgármester “saját népe”, a budapestiek mindig is undorral tekintettek, és akiktől ez a hatalom is kitartóan viszolygott.

Buktuk a HÉV-et, káosz minden felújítás, a tessék-lássék zugmegoldások gombamód szaporodnak, a hármas metró körüli balhé tényleg mindennek a legalja, a buszos közlekedés pedig csak azért nem verte ki a biztosítékot az emberekben, mert a tizenéves leselejtezett holland járgányokat is szép kékre festették ugyanúgy, mint a vadiúj buszokat. Amolyan rohadt alma módra. Kívül szép, belül szar.

Tarlós István nem rossz ember. Fideszeseként szinte egyedülálló módon soha nem vetült rá a korrupció, és a hatalommal való visszaélés árnyéka. Fővárosi játékterét ügyesen kihasználja – persze csak addig, amíg engedik neki – stabil figura, akire még ellenzéki szavazók is leadták voksukat.

Azonban Tarlós borzalmas főpolgármesternek. Pozíciójának vélhetően utolsó képviselője, hiszen 2019-től ez, ebben a formában megszűnni látszik. A budapestiek által közvetlen választott pozíció a város lakói számára is fontos, hiszen ez nem csak egy “stoki”, a főpolgármesteri szék a fővárosiak önrendelkezésének szimbóluma is. De ez most a hírek szerint meg fog szűnni. És ebben neki főszerep jutott.

“Lesz még egy beszélgetésünk miniszterelnök úrral 2019-ről, de 70 évesen én újabb 5 éves ciklust valószínűleg nem vállalok” – nyilatkozta Tarlós István.

A főpolgármesteri castingtól a tisztség átalakításának tervéig már sok mindenről hadováltak a fővárosi fideszesek. A legvalószínűbb forgatókönyv szerint 2019-es önkormányzati választásokon az ellenzék jól szerepelhet, azonban a harmadik kétharmados ciklusát kapó Orbán állítólag vérszemet kapott, ezért, ha a teljes önkormányzatisághoz nem is, a főpolgármester erős pozíciójához mindenképp hozzányúlna. A főváros kap egy államtitkárt, vagy kormányzót a nyakára, aki majd eldönti, hogy mi épülhet a városban, meg, hogy hova menjen a budapestiek pénze. Aztán örülhetünk annak is, ha évente feltúrják a négyeshatost.
Tarlós távozásának indokaként pont ezt kommunikálja. Hogy ha a kormány tervei miatt nem lehet a budapestiek embere, akkor nem vállalja tovább. Csakhogy ez nem a semmiből jött, most meg úgy csinál, mintha átaludta volna elmúlt 8 évét. Jó reggelt Tarlós, úr! – Ezt a tortát maga sütötte!

Kapcsolódó cikkünk:

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!