A rendőrök söprik el Orbán rendszerét: iszonyú változások jönnek

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

“Magyar rendőr velünk van” – skandálja a tömeg a legtöbb kormányellenes tüntetésen, amikor a rendőrsorfal előtt gyűlnek össze az elégedetlenkedők. A magyar rendőr azonban mindig azzal a hatalommal van, amelynek alkotmányos rendjét védi, hiszen erre esküdött fel. Mi történik azonban akkor, ha ez az eskü meginogni látszik, mivel a kormányzat a rendőrökkel szúr ki a leginkább?

Tippeljünk, mennyit keres egy kezdő őrmester, aki 2 éven át járt valamelyik rendészeti szakközép-iskolába!

Az Index információi szerint egy kezdő rendőr őrmester alapbére (a kétéves rendőriskola elvégzése után) havi bruttó 220 305 forint. Ehhez az összeghez csapódik még némi pótlék, illetve az a túlórapénz, amit

most egy az egyben el akarnak venni a rendőröktől.

Összehasonlításképp: Papp Károly volt rendőr főkapitány azt írta az előterjesztésében, hogy a Lidl áruházláncban nyolcórás munkaidőben 290-320 ezer forint bruttó fizetés érhető el, de egy boltvezető megkereshet akár bruttó 658 ezer vagy 720 ezer forintot is. Eszerint, ha a rendőrök úgy döntenének, hogy az egyébként sem veszélytelen, stresszes, egyenruhás szolgálatukat lecserélnék, és beállnának a Lidlbe, mint árufeltöltők, nagy eséllyel jóval kevesebb lenne a bolti lopás Magyarországon, viszont a járőr is az utcán.

Mi történne akkor, ha nem lenne elég masszív a rendőrsorfal, és mi következne abból, ha “a magyar rendőr tényleg velünk lenne?”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!