Megalázó módon csapkodta nyelvével Putyin alfelét a miniszterelnök

Kiszivárgott az Orbán-Putyin találkozó valódi oka.

Orbán Viktor kiutazott a nagy Oroszországba a futball világbajnokságra, ahol ugyan elszundikált a horvát-francia döntőn, de legalább éber volt a Vlagyimir Putyin elnökkel történt találkozón. A találkozón készült képek és videók alapján ennyi bizonyosan elmondható.

Miniszterelnök úr kettős beszédéről, pávatáncáról már hallottunk, ez nem lep meg idehaza senkit. Persze rajongói kizárják, úgy kezelik, mintha meg sem történt volna. Úgy viselkednek ezzel kapcsolatban, mint az egyszeri alkoholfüggő, aki még akkor is tagadja betegségét, amikor már besárgult.

No, de mi történt Moszkvában?

Havasi Bertalan, Orbán Viktor fősajtósa és VIP-falembere kiadott egy közleményt a Miniszterelnöki Sajtóiroda nevében, hogy a vasárnapi találkozón Orbán és Putyin kedélyesen semmitmondó csacsogásán kívül nem történt semmi. Beszélgettek fociról, egy kicsit energetikai ügyekről, meg amiről a fontos politikusok szoktak beszélgetni, de egyébként is mi közöd hozzá, takarodj vissza rettegni – ilyenek.

Ez idáig nagyjából fedné is a valóságot, de csak annyira, amennyire nem. A kedélyes csacsogáson túl ugyanis egy iszonyatosan megalázó, szánalmas dolog is történt. 

Orbánék megtanulhatták volna, hogy mindegy mit egyeztetnek az oroszokkal azzal kapcsolatban, hogy mi hangzott el ezeken a találkozókon, ők úgyis kiadnak egy videót, vagy egy leiratot, ami – megdöbbentő módon – úgy számol be a történtekről, ahogyan az elhangzott.

Ezt a leiratot most a 444 szúrta ki. Az elején a szokásos bókok hangzanak el. Orbán kifejezi örömét, hogy végre Moszkvában lehet, és megdicséri az orosz vb-szervezést is. Putyin ezután például jó focistának nevezi Orbánt, aki ezek után olyat mond, amit bármelyik KISZ-titkár elirigyelt volna tőle bő negyven évvel ezelőtt:

életemben először lehetőségem volt két teljes napot eltölteni Szentpéterváron és három napot Moszkvában. Életemben először adódott ilyen csodálatos lehetőségem. Ez a két város az európai civilizáció ékköve. Nem igazán értem azokat, akik Budapestről elutaznak a Bécsi Állami Operába, de nem akarják meglátogatni a Moszkvai Nagyszínházat (a Bolsojt), amely az európai kultúra gyöngyszeme. Természetesen mindkét város mély benyomást tett rám.” 

A monológban Orbán a diplomáciában elfogadott mézes-mázasságon egy aprócskát túltett, sőt. Olyan mélyen nyalt be, mint egy remegő alkalmazott a felfuvalkodott főnökének. Na körülbelül így fog kinézni az, amikor Magyarország a nagy Oroszország tagköztársasága lesz. Vagy már az is?

Ezek után azonban Orbán kártékonynak nevezi az Oroszország elleni EU-s szankciókat, amelyeket 2014-es bevezetésük óta egyébként ő is rendre megszavazott (ahogy tette azt két héttel ezelőtt is). A nagy pávatáncban zavarában talán ezért érezhette úgy, hogy már nem is maradt más eszköze, csak a hajbókolás.

A szankciókat Putyin előtt szidja, Brüsszelben pedig megszavazza. Közben meg ilyen kínos helyzetbe hozza magát – és végső soron minket, magyarokat is. A moszkvai találkozón Orbán nem győzte bizonygatni, hogy az EU Oroszországgal szembeni gazdasági szankciói mennyire rosszak (melyek az orosz agresszió miatt lettek bevezetve), sőt a leirat tanúsága szerint odáig ment, hogy azokat fel kellene oldani.

Putyin azt hallotta, amit hallani akart. Csak hát ugye ő ezt pontosan tudja. Az orosz állami médiában teljesen nyíltan értekeznek arról, hogy Putyin – vagyis Oroszország “…arra készül, hogy faltörő kosnak használja Magyarországot a szankciók ellen”.

Az EU-n belüli Magyarország Putyinnak pont erre jó. Orbán, mint Oroszország trójai falova azonban most rosszul teljesített, nyilván ezért is kellett neki megjelennie raportra a főnöknél. Ja, az megvan, hogy Orbán első külföldi útja, ahol egy ország vezetőjét hazájában látogatta meg áprilisi újraválasztása óta, az Oroszország volt? Na akkor szevasztok tavarisok!

Íme a találkozón készült videó az idehaza mindig oly kemény, Moszkvában meg mindig lepény miniszterelnökünkről:

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!