Döbbenetes adatok láttak napvilágot: ezek az emberek fogják elhagyni Magyarországot

A KSH legutóbbi felmérése szerint végleges külföldi letelepedést a kimenni tervezők 14 százaléka tervez, a külföldi munkavállaláson pedig leginkább pont azok gondolkoznak, akikből már így is túl kevés van itthon: a szakmunkások.

Legnagyobb számban a szakmunkásképzőt vagy szakiskolát végzett, 20-39 év közötti nőtlen férfiak terveznek külföldi munkavállalást, ez derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) munkaerő-felméréséből – írta pénteki lapszámában a Világgazdaság.

Minden huszadik 15-74 éves válaszadó mondta azt, hogy a következő két évben külföldre költözne munkavállalás céljából. Ugyanakkor tíz megkérdezettből nyolc az országon belül sem költözne máshová a munkalehetőségért, ami döbbenetes adat.

A külföldi munkavállalást tervezők 46 százaléka két évnél hosszabb ideig dolgozna másik országban, végleges letelepedést 14 százalékuk tervez.

Tavaly 109 ezren jelöltek meg külföldi telephelyet a KSH munkaerő-felmérésében. A külföldön dolgozók száma egy év alatt ugyan 7 ezerrel csökkent, de az öt évvel korábbihoz képest 29 ezerrel nagyobb. 

A külföldön munkát vállaló szakmunkás férfiak 85 százaléka Ausztriában, Németországban és az Egyesült Királyságban vállal munkát.

A legtöbben Győr-Moson-Sopron, Borsod-Abaúj-Zemplén és Vas megyében, valamint Budapesten élők közül mentek külföldre dolgozni.


Ossza meg ezt a cikket és kövessen minket facebookon, nekünk ezzel segíthet.


Tisztelettel köszönjük!
A PestiBulvár csapata