Olyat tett a józsefvárosi időközin pár túlbuzgó fideszes, amire még nem volt példa

Kezd elképesztő mélyre süllyedni a Fidesz és a karámjába tartozó egyedek közössége a józsefvárosi időközi választásokon. Olyan szórólapokat dobáltak be a kerületiek postaládájába, amivel megvezetik a választókat, és közben helyi civileket aláznak meg.

A helyiek most vasárnap döntenek arról, hogy ki legyen a polgármester. Választhatnak Győri Péter, a civilek és az ellenzéki pártok által támogatott független jelölt, Sára Botond jelenlegi fideszes alpolgármester között.

A hatalom erőlködése igazán abszurd pillanatokat is generált: egyedülálló módon úgy tűnik, hogy van olyan nem fideszes jelölt is aki annak ellenére, hogy megméretteti magát a választáson, a fideszes jelöltet látná a polgármesteri székben (erről itt olvashat).

Túlbuzgó elvtársak

A szórólap röviden arról szól, hogy a fideszes Sára Botondot kell támogatni, mert ha ő nyer, akkor jó lesz minden. Az egy 6 éves szintjén megszerkesztett – ám annál minőségibb papírra kinyomott – szöveget létező, valódi civilek illetve civil szervezetek neveivel nyomatékosították. Pénz volt bőven, sütnivaló már annál kevesebb.

8120 copy 1 szorolap cimlap
A szórólap / Kép: Azonnali.hu

A készítője és terjesztője hivatalosan ismeretlen, hiszen egyértelmű impresszum nem szerepel rajta, ami ráadásul még törvénysértő is (a háttérben félhomályosan szereplő Társak a Teleki Térért Egyesület nevű civil szervezet logója nem számít impresszumnak).

Az Azonnali.hu felkereste a szórólapon szerepeltetett civileket, akik értetlenül álltak az ügy előtt, de volt olyan is, aki akarata ellenére szerepelt rajta. Bárki is volt az elkövető, a Társak a Teleki Térért Egyesület logójával ellátott szóróanyag készítője nem tájékoztatott senkit arról, hogy felkerül a nevük egy ilyen anyagra.

A szórólapon szereplő, hátrányos helyzetű családokat és személyeket támogató Nem adom fel alapítvány vezetője Dely Géza a lapnak azt nyilatkozta, hogy bár egyetért a szórólapon szereplő rövid leírással, miszerint a kerület fejlődött az elmúlt években, mégis kellemetlennek tartja, hogy senki nem kereste őt az ügyben, majd hozzátette: segítő szervezetként soha nem kívántak politikai pályára lépni, és ezt nem is tehetnék meg.

A mélyszegénységben élő roma gyerekekkel foglalkozó Élj Tudatosan alapítványnál is értetlenül állnak az ügy előtt.  A lapnak nyilatkozó vezető, Bihari Levente Dely Gézához hasonlóan elmondta: “szerinte pozitívak ugyan a kerületben zajló folyamatok, de nem kívánnak részt venni pártpolitikai kampányban.” Tőlük senki sem kért engedélyt a nevük használatához.

Pál Dániel Levente is felkerült a szórólapra, aki szintén ódzkodott attól, hogy valaha is felkerüljön egy ilyen jellegű szórólapra.

Aztán kiderült, hogy nagyjából mi történhetett: 

A Társak a Teleki Térért Egyesület alelnöke, Frank Sándor a lapnak elmondta, hogy egyesületük “több határozatot is hozott arról, hogy nem fognak részt vállalni a nagypolitikában. A szervezet vezetésében azonban többen is személyesen kötődnek a kormánypárti jelölthöz, akik végül az ellenértelmű döntéseket figyelmen kívül hagyva a szórólapra rátették a szervezet logóját is.”

A független jelölt, Győri Péter a lapnak az üggyel kapcsolatban elmondta: kellemetlen, hogy olyan szervezeteket rángatnak bele a kampányba, akik nem akarnak politikával foglalkozni.

Szóval csak kibújt a szög a zsákból, a karám ajtaját nyitva hagyó Kocsis Máté dolga végeztével a kerületet otthagyta, átült a Parlamentbe, most pedig egykori emberei egymásnak feszülve kapkodnak a hatalomért.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!