Vb-2018 – Megérdemelt brazil győzelemről beszélt a szerb kapitány

Mladen Krstajic, a szerb labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya elismerte, hogy megérdemelten győzték le őket a brazilok a világbajnokságon.

“Játékosaim küzdöttek, harcoltak, de egy ilyen erős ellenféllel szemben végig figyelni kell. A második félidőben próbáltunk nagyobb kockázatot vállalni, voltak helyzeteink, de ezek kimaradtak, a brazilok pedig megbüntettek minket” – értékelt a szakvezető az E csoport utolsó fordulójában lejátszott moszkvai mérkőzés után, melyet a dél-amerikaiak 2-0-ra nyertek meg.  Krstajic pozitívnak nevezte, hogy vb-t, Eb-t együttvéve nyolc év távollét után ismét nagy tornán szerepelhettek. Szerinte a Costa Rica elleni első mérkőzésen megérdemelték az 1-0-s győzelmet, a másodikat kockázatos összecsapásnak nevezte, mivel Svájc nagyon előkelő helyen áll a világranglistán, és a 2-1-es vereségre azt mondta: “történt, ami történt”.

Összességében úgy vélekedett, hogy gratuláció illeti játékosait a bátorságukért, és azért, ahogyan a nemzeti színeket képviselték a világbajnokságon.
Tite, a brazilok szövetségi kapitánya szerint a második félidő egy szakaszát leszámítva kontrollálták a szerdai esti mérkőzést. A sajtótájékoztató nagy részében azonban nem is az összecsapást elemezte, hanem arról beszélt, hogy számára a legfontosabb az egyensúly megteremtése, illetve az, hogy a játékosok egyénileg előrelépjenek és a csapat is egyre magasabb szintre kerüljön. “Nem változtatjuk meg mindig a játékstílusunkat attól függően, hogy kivel játszunk, csak kicsi módosításokat végzünk” – mondta.
Marcelóról, akit a tizedik percben le kellett cserélni, nem volt konkrét információja azon kívül, hogy a védőnek a háta fájt.

A kieséses szakaszt illetően úgy fogalmazott, hogy itt már mindenre oda kell figyelni.
“Hiba nélkül, végig koncentráltan kell futballozni, ez a kulcsa a sikeres szereplésnek” – hangsúlyozta. Az E csoportban élen végző brazilok a nyolcaddöntőben az F-ben másodikként záró mexikóiakkal mérkőznek majd meg hétfőn, Szamarában.

MTI


Ossza meg ezt a cikket és kövessen minket facebookon, nekünk ezzel segíthet.


Tisztelettel köszönjük!
A PestiBulvár csapata