Az iskolai terror folytatódik

Iskolai bullying

Mint azt már korábban megírtuk, a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium háza táján valami nem stimmel. Egyre több felháborító csontváz esik ki az iskolai szekrényekből, nade nem a diákokéból. Ellenkezőleg!

Az Index információi szerint már nem csak az egy szál füvescigiért kell eltanácsolni az iskolából a diákokat, hanem akkor is, ha a Biblia legnagyobb erkölcstelenségét követi el az Isten lánya: házasság nélkül teherbe esik.

A cikkben szereplő Anna utolsó évesen gyermeket szült, amit sokáig nem mondott el a környezetében, de a “tényt” már nem tudta eltitkolni. Emiatt az utolsó fél évét már magántanulóként folytatta. Az iskola Anna esetében nem volt olyan gerinces, mint a szerhasználókkal. Nem rúgták ki, csupán elmismásolva, a közvéleményt nem bevonva a szüleivel és vele közölték, hogy nem szívesen látják az iskola falai között a kismamát. Ezzel mintegy megpróbálták ellehetetleníteni a diáklányt az érettségi előtt pár hónappal.

Az ügyében az is borzalmas, hogy tanárai a háta mögött, osztályfőnöki órán beszélték ki őt, ezzel mintegy felhergelték ellene az iskolát. Tanulókat és tanárokat egyaránt. A terror tehát nem egy diákcsínyként jelent meg Anna nyolc évvel ezelőtti esetében.

Már Magyarországon is ismert az a magyar-angol vegyes kifejezés: “iskolai bullying”, másként fogalmazva “iskolai mobbing”. A pszichológia szakma ezt a kifejezést leginkább iskolában előforduló terrorizálás, zsarnokoskodás, erőszakoskodás, kegyetlenkedés, megalázás, gyötrés, zaklatás, szekálás, szívatás, szadizás, kötekedés szavakkal jellemzi/fordtja, vagyis a bántalmazás egy fajtája. Anna balatonfüredi esete teljes mértékben beleillik a bullying fogalmába, de ami a legrosszabb, hogy az iskola tanára/tanárai kezdeményezésére. Sajnos szélsőséges esetben ez a bánásmód képes olyan helyzetet előidézni, amelyben olyan visszafordíthatatlan érzelmi sérülések áldozata lesz az elszenvedője, mely megemeli az öngyilkosságok számát Magyarországon.

Szerencsére Annával nem így lett. Ő sikeresen lediplomázott gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök szakon, és még mindig egyetemre jár, jövőre másoddiplomát is szerez mezőgazdasági mérnökként – fogalmaz az Index. Azonban elmondható, hogy Anna sikere nem a gimnáziumi tanárainak köszönhetőek.

Kíváncsian várjuk, hogy még mi esik ki a Lóczy Lajos Gimnázium féltve őrzött titokszekrényéből.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!