Agyrém: A hülyék adója mostantól Orbán Viktorhoz folyik

MTI Fotó: Mohai Balázs

Egyesek “a hülyék adójának” tartják a szerencsejátékot, főleg a lottót – különösen ha állami lottóról van szó. Hogy miért? Mert a nyerési esélyek minimálisak, cserébe a szerencséjében bízó polgár rendszeresen megvásárolja a szelvényeket, így extra profitot generál az államnak. Erre az extraprofitra csapott le Orbán Viktor. Mindenki döntse el maga, hogy ezentúl minek hívja a szerencsejátékot…

Az idei választások után a miniszterelnök munkájának segítése céljából hozták létre a Miniszterelnöki Kormányirodát, mely a kormány döntéseinek az előkészítését és a döntések végrehajtását fogja felügyelni.

A kormányzati feladatok mellett a miniszterelnök egy meglepő területet is magához vont:

a szerencsejáték felügyeletét.

Ennek valódi okát nem tudni, de ami biztos, hogy ez rengeteg pénzt jelent: 2017-ben nagyjából 500 milliárd forintot hagytunk az államnál kaparós sorsjegy, lottó, és egyéb szerencsejáték formájában.

A szerencsejáték-felügyelet korábban a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) alá tartozott, ezt a legutóbbi átalakításkor átszervezték a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium alá.

A negyedik Orbán-kormány azonban a korábbi formájában megszüntette a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot, így új “gazdát” kellett találni a szerencsejáték felügyeletnek. Ez pedig nem más lett, mint az Orbán Viktor irányította új közigazgatási egység, a Miniszterelnöki Kormányiroda. A felügyelet átszervezését az idei költségvetés tervezetben szúrta ki az Mfor.hu.

A felügyelet ráadásul a jövő évi költségvetés szerint közel 1,6 milliárd forintból gazdálkodhat, ami csak a töredéke a kormányiroda teljes büdzséjének.

A felügyeleti hatáskör miatt a miniszterelnökhöz fognak befolyni a kaszinókoncessziós bevételek is, melyből 4,8 milliárd forintot vár a kormány jövőre a 2018-as 4,7 milliárd forint után.

Agyrém, hogy egy Európa közepén megtörténhet olyan, hogy a miniszterelnök hatáskörébe tartozzon az állami szerencsejáték. Ezentúl ez jusson eszébe, ha felad egy lottószelvényt!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!