Vb-2018 – A két leggyengébb csapat találkozik a mai nyitómérkőzésen

A csütörtökön kezdődő labdarúgó-világbajnokság nyitómérkőzésén a házigazda orosz válogatott ellenfele a szaúdi együttes lesz, a világranglistán elfoglalt helyezések alapján a 32-es vb-mezőny két leggyengébb csapata találkozik egymással a moszkvai Luzsnyiki Stadionban.

Az oroszok a világranglista 70., míg a szaúdiak a 67. helyét foglalják el. A nemzetközi szövetség statisztikája szerint a két válogatott eddig egyszer találkozott egymással, 1993. október 6-án Hobarban a házigazda szaúdiak 4-2-re győztek.

Az orosz válogatott legutóbb tavaly október elején nyert, Moszkvában úgy verte a szintén vb-résztvevő dél-koreaiakat 4-2-re, hogy az ellenfél két öngólt vétett.

Az oroszok a nagy tornákon – vb, Eb, Konföderációs Kupa – az utóbbi időszakban szintén gyengén teljesítettek. A legutóbbi tizenegy mérkőzésükön csak egyszer győztek – Új-Zéland ellen 2-0-ra -, míg négy döntetlen mellett hatszor vereséget szenvedtek.

Ami mellettük szól, hogy a házigazdák eddig veretlenek a nyitómeccseken: az öt találkozón két hazai siker mellett három döntetlen született.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!