Iskolás gyerekeket érint a Fidesz legújabb döntése

Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

“Nem szavaztatok a Fideszre? Akkor hosszabb lesz a tanév!” – fakadhatna ki egy képzeletbeli fideszes döntéshozó, aki elfejtette, hogy az általános iskolás diákok nem jogosultak részt venni az országgyűlési választásokon. Még.

Napirendre került ugyanis, hogy az iskolai nyári szünetet meg kell rövidíteni. A Népszava információi szerint a kormány már 2019-től tervezi, hogy a diákoknak a tanítás befejezése után további két héten át “táborszerű” foglalkozásokon kellene részt venniük.

A tanév meghosszabbításáról szóló döntés megszületett, ráadásul anélkül, hogy bármilyen szakmai egyeztetés megelőzte volna. Ennek bejelentésével az idei tanév lezárásáig várni fognak a döntéshozók.

A cikk értesüléseit alátámasztja az is, hogy az iskolák még nem kapták meg a következő tanév rendjét, pedig az ilyenkorra már nyilvános szokott lenni.

A lap kérdésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem árult el konkrétumot, az iskolai tanév meghosszabbítását pedig cáfolták.

Palkovics László oktatási államtitkár és Maruzsa Zoltán helyettes államtitkár is úgy nyilatkozott: a kormány elképzelései között szerepel, hogy iskolai táborokkal hosszabbítsák meg a tanévet.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!