Gigabüntetés a TV2-nek: ezt már Andy Vajnának sem nézték el

Elbukta a pert a TV2 Spéder Zoltánnal szemben, aki a Tények műsorban róla szóló blokk miatt indított eljárást. Már az elsőfokú bíróság neki adott igazat, és az ítéletében kimondta, hogy a csatorna úgy szerkesztette, csoportosította a Spéderre nézve sértő állításokat, olyannyira személyeskedtek felrúgva a szakmai szabályokat és a médiaetikát, hogy az megsértette Spéder jóhírnevét, magánélethez és magántitok védelméhez fűződő jogait. E mellett azt is kimondták, hogy olyan valótlan állításokat tettek közzé az általa vezetett bankról, ami meg is rendíthette volna a pénzintézet helyzetét. Így az első fokú hatóság 4,2 millió forintos sérelemdíjat állapított meg az állításokért, és további 1,5 milliót pedig a tudta nélkül készített paparazzófotókért.

A TV2 fellebbezett, és most született meg a másodfokú jogerős ítélet a Fővárosi Ítélőtáblán, ahol szintén Spédernek adtak igazat, és 4,5 millió forintos sérelemdíjat állapítottak meg. Azért kevesebbet, mert a bankkal kapcsolatos állításokat nem ítélték meg olyan szigorúan, mint az első fokú bíróság. Ellenben a jogerős döntés kimondja: TV2 valótlan állításokat híresztelve megsértette Spéder jóhírnevét, magánélethez és magántitok védelméhez fűződő jogait.

Ilyen mértékű sérelemdíjat korábban Magyarországon nem állapítottak meg, így az ítélet előremutató. Spéder Zoltán nyilatkozata szerint jótékony célra fogja fordítani az összeget.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!