Hoppá: A világvezető sportmárka beintett Iránnak az atomprogram miatt

Az Iránra kivetett gazdasági szankciók miatt a Nike nem biztosít futballcipőket a céggel amúgy szerződésben lévő és az oroszországi világbajnokságra készülő iráni labdarúgóknak.

“A szankció azt jelenti, hogy amerikai üzleti vállalkozásként jelenleg nem tudunk cipőket biztosítani az iráni válogatottnak” – fogalmazta meg közleményében a sportszergyártó.

Carlos Queiroz, az irániak szövetségi kapitánya a helyi médiában “Iránnal szembeni sértésnek” nevezte az esetet, jelezte, hogy a nemzetközi szövetségnél (FIFA) fognak tiltakozni. A portugál szakember kiemelte: mindössze pár nappal a vb-rajt előtt nem lehet ilyen döntést meghozni.

“Mindenki tudja, mennyire fontos egy labdarúgó számára, hogy a saját cipőjében futballozzon” – hangsúlyozta Queiroz. Az iráni csapat hivatalos mezszállítója az Adidas, de néhány játékosnak – például Szaman Goddosznak, az Östersund középpályásának – az amerikai céggel van egyéni szerződése a cipőhasználatra.

Az Egyesült Államokban a múlt hónapban jelentették be, hogy ismét érvényes lesz valamennyi, az iráni atomprogramról szóló többhatalmi megállapodás keretében feloldott szankció.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!