A 135-dik diákáldozatot lőtték le Nicaraguában

Meghalt egy tüntető diák a Daniel Ortega nicaraguai elnök lemondását követelő tiltakozók által elfoglalt Műszaki Egyetem elleni fegyveres támadásban, ezzel pedig 135-re emelkedett a megmozdulások halálos áldozatainak száma – jelentették hírügynökségek pénteken.

A fegyveres támadók lövéseket adtak le a mintegy három hete tüntetők által ellenőrzött Universidad Nacional Autónoma de Nicaragua épületére, amiben a meghalt diák mellett egy másik megsebesült – közölte az egyik diákszervezet a Facebookon.

A diákok a rendőrséget tették felelősség a támadásért. Eközben maszkos fegyveresek behatoltak az ugyancsak diákok ellenőrizte Radio Nicaragua épületébe és felgyújtották – közölte a kormánypárti El 19 hírportál, amely a támadást „bűnözőknek” tulajdonította.

A fegyveresek kiléte vitatott: a kormány szerint bűnözői csoportok, a tüntetők szerint rendőrök, a konfliktusban közvetítő püspöki konferencia szerint a kormányhoz köthető félkatonai szervezetek voltak az elkövetők. Az erőszakra az elnök és a római katolikus püspökök megbeszélése után került sor, melyen azt javasolták, hogy Ortega váljon meg elnöki pozíciójától.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!