Rasszizmussal indokolja mellőzöttségét a sértett játékos

A France Footballnak adott interjút az angol bajnok Manchester City-től nyolc év után távozó Yaya Touré. A 35 éves elefántcsontparti középpályás a lapnak elmondta, Pep Guardiola ha nem is nyíltan, de érezhetően nem szereti a fekete játékosokat.

„Mindig azt éreztette, hogy semmi baja a feketékkel, de bárhol is járt, nem úgy nézett ki. Azt most mondom, hogy ha egyszer öt afrikaival a kezdőjében áll fel egy meccsre, veszek neki egy tortát” – mondta Touré.

A korábbi manchesteri alapember az utolsó szezonjaiban már alig-alig kapott lehetőséget, a 2017-2018-as idényben mindössze 228 percet játszott a bajnokságban.

Touré azt is kijelentette, Guardiola szereti magáról azt hallani, de egyáltalán nem zseni, egyszerűen csak lemásolta Johan Cruyff módszereit, és azóta is abból él. Számára Zinédine Zidane nagyobb kaliber, mert szerinte a francia szakember jobban tiszteli a játékosait.

A Manchester City és a katalán menedzser nem akarta kommentálni Touré szavait, csak annyit válaszoltak a France Football megkeresésére, hogy nagyot csalódtak korábbi játékosukban.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!