Kitálalt a fideszes képviselő a magyar foci disznóságairól

MTI Fotó: Illyés Tibor

Iszonyatos pénz ömlik a magyar futballba különböző csatornákon keresztül, gyakorlatilag nulla eredményt produkálva. Nem régen Leisztinger Tamás, a diósgyőri klub tulajdonosa beszélt meglepő nyíltsággal a foci körüli disznóságokkal, most azonban egy fideszes országgyűlési képviselőnek lett elege,  nem akarja tovább irányítani a balmazújvárosi fociklubot Tiba István. A csapat NB1-ből való kiesése után az edző, Horváth Ferenc fakadt ki: “Körbe lehet menni, meg lehet nézni, hogy hány ember életét szarták most el. (..) Csak jó lenne tiszta focit játszani végre itt Magyarországon! Jó lenne megtisztítani ezt az egészet”

Majd Tiba sem bírta sokáig és kitálalt, ma már nem elég, ha egy klubot egy mezei fideszes országgyűlési képviselő támogat, A TAO-s pénzeket nagyobb halak vadásszák le, a klubok anyagi helyzete a politikai támogatottságtól függ. A DigiSportnak adott 12 perces interjúban többek között elmondja, hogy a bajnokság lebonyolítása igazságtalan, és íratlan szabályok határozzák meg, ki kerülhet az NB1-be. Ebben az egyik legfontosabb a finanszírozás, és az ismertebb, erősebb fideszes nevek vonzzák a TAO felajánlásokat, míg mások anyagi gondokkal küzdenek szponzorok híján. A csakfoci.hu-nak pedig a következőt nyilatkozta:

Belefásultam abba a közegebe, ami körülveszi a magyar labdarúgást, sajnos nem egyenlőek a feltételek, ezt láthattuk a bajnokság utolsó fordulójában is. A személyem miatt rengeteg támadás érte ezt a települést, pedig csak egy egyszerű képviselő vagyok, aki szereti a sportot. Ezek olyan jelzések voltak számomra, amelyek hatására úgy döntöttem, messze el kell mennem a profi sport világától. Ne értsenek félre, nem a kiesés miatt vagyok csalódott, hanem azért, ahogy és amilyen körülmények között kiestünk.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!