Zokog Európa: nem lehet mindenütt Orbán a miniszterelnök

MTI Fotó: Varga György

17. alkalommal gyűlt össze Orbán Viktor rajongótábora szellemi holdudvara Kötcsén, hogy meghallgassák vezetőjüket, mit is kell gondolniuk a világról. Idén egy kicsit előre lett hozva a szigorúan zárt körű találkozó, ahol Orbán általában hosszútávú terveit szokta felvázolni, általános értékelést ad a jobboldali holdudvar tagjai számára. Általában ezekről az eszmecserékről csak annyit szoktunk megtudni, amennyit a hivatalos közleményekből meg lehet, de általában ezek a mondatok is szoktak érdekességet tartalmazni.

Idén az MTI közleményből megtudhattuk, hogy Orbán szerint “A soron következő, 2019-es európai parlamenti választás az értékek és a kultúrák küzdelme lesz”. Érdekes a felvetés, mert egy új minőséget hoz be a választási küzdelembe, és már nem csak értékvitáról beszél, de azt mondja: Európában különböző kultúrák küzdenek egymással. Azért arra kíváncsi lennék, hogy Macront vagy  Merkelt ugyanahhoz a kultúrához tartozónak vallja-e, mint magát.

“Nekünk van hazánk és van országunk, azt nem adjuk senkinek.” – írja a közlemény, és ezt olvasva jajdul fel Európa népe, akik szerencsétlenek itt tengenek-lengenek ezen az öreg kontinensen, haza és felkent vezető nélkül. Irigykedve pislognak Magyarország felé, és félve suttogják egymásnak: látjátok, nekik mennyi stadionjuk van? Nekünk meg csak egy Barcelona FC, Real Madrid, Bayern München, Juventus, Benfica, Manchester United jutott!

Titkon azt remélik, egyszer majd Orbán az ő élükre is áll, és lesz nekik is hazájuk, magyar szintű oktatási rendszerük, egészségügyük, és persze focijuk.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!