Sokkoló számok jöttek ki a Fideszről, és semmit nem tehetünk ellene

Fotó: MTI/PAP-Stanislaw Rozpedzik

Ha azt gondoltuk, hogy nem fogunk meglepődni már semmin, amit a kormánypárt tesz, elég nagyot tévedtünk. Közzétették, hogy mennyit költött az országgyűlési választásokra a Fidesz. (Ha most elkattintanál, megnyugtatunk, hogy NEM unalmas számok következnek.)

A hivatalos értesítőből az látszik, hogy a Fidesz, mint párt hozzávetőlegesen 873 millióból megúszta a kampányt. Ebből az állami finanszírozás 611 millió körül volt, a többit összekalapozták. Kevésnek tartod az összeget? Mi is.

hivatalos

A szomorú hírünk mégis az, hogy nincs szó csalásról (valószínűleg). Sajnos valóban lehet ennyi a költés mértéke.

Akkor mégis miből volt az a sok plakát?

Most jön a még rosszabb hírünk: a te adódból.

Február 1-től április 8-ig, Rogán Antal minisztériuma nettó 6,9 milliárd forintot költött hirdetésekre. Ebben benne volt az eredménykommunikáció, a március 15-re tervezett hirdetések, a téli rezsicsökkentés reklámozása, az ENSZ elleni plakátháború és a Stop migránsok hirdetések is. Tavaly pedig 12,3 milliárdot szórt el a Miniszterelnöki Kabinetiroda a sorosozós kampányokra és a nemzeti konzultációk eredménykommunikációjára – mutatott rá a többi költésre a 444.hu. Ezek a pénzek azonban már

az állami költségvetésből jöttek,

méghozzá úgy, mint társadalmi célú hirdetések, közhasznú kampányok. Ha mindehhez hozzávesszük még az Erzsébet-utalványokat, mint választások előtti kampánytevékenységet, vagy éppen a gázár-támogatást, ez az összeg még magasabbra rúg.

Az tehát, hogy a Fidesz mindössze ennyit költött a kampányra, mint amennyi a hivatalos értesítőben szerepel, a legenyhébb kifejezéssel szólva is: mese habbal.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!