Ez már nem pletyka, megkezdődött a leszámolás a Jobbikban

Fotó: Tóth Gergő, Népszava

Sneider Tamás a Jobbik új elnöke nem vacilált, nem indított etikai eljárást, nem bizottságozott, fogta és Dúró Dórát kizáratta a parlamenti frakcióból. Úgy tűnik ez egy ilyen család, a férjét Novák Elődöt 2016-ban zárta ki, az akkor még Vona Gábor vezette frakció. Világos döntést, nincs más út, mint amit ők képviselnek, akinek ez nem tetszik, annak fel is út, le is út. Ezzel a lépéssel az egyetlen ellenzéki párt lett a Jobbik, aki nem keni el belső problémáit, egyértelművé tették mi az irányvonal, amit követni fognak még akkor is, ha ez jelentős veszteségekkel fog járni. Veszteséggel pedig bizonyára fog járni, mert Toroczkai máris reagált:

“…a Jobbikot egyben kell tartani, mert az ő élete is ennek a mozgalomnak a részévé vált. Mától nincs értelme többet erről beszélni.

Mindkét fél kijelölte a pozícióját, ami élesen szemben áll egymással, már csak idő kérdése a hivatalos szakítás is. Sneider kockáztatott -nem is keveset- amikor kizáratta Dúró Dórát a frakcióból, hiszen 20 igennel, 4 nemmel, valamint 1-1 tartózkodással és érvénytelen szavazattal döntött a frakció a kizárás mellett. Ez azt is jelentheti, hogy akár mások is követhetik Dúrót, és lehetnek előbb függetlenek, majd egy újonnan alakult, Toroczkai nevével fémjelzett párt frakcióját alakíthatják meg a parlamentben.

Nem lennénk meglepve, ha a Fidesz ha nem is segítené nyíltan a folyamatot, de nem gördítene akadályt az új frakció megalakulása elé.

A jövő elkezdődött, a Jobbikban is.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!