Leleplezték: Habony és Orbán idegen országban nyúlhattak bele a trutyiba

Vecer című szlovén lap keddi számában arról ír, hogy a szerkesztőségükhöz jutott dokumentumok alapján idén április 10-én Schatz Péter és Adamik Ágnes egymás után bementek egy ljubljanai közjegyzőhöz, hogy aláírásukkal hitelesítsék, hogy tőkét emeltek szlovéniai érdekeltségeikben – figyelt fel a hírre a 444.hu.

Schatz 380 ezer eurót rakott a szlovéniai Ripost nevű vállalkozásába, Adamik pedig 403 ezer eurót a Crecol Media nevű reklámcégébe.

Mindkét cég ugyanarra a ljubljanai címre van bejegyezve. A Ripost két szlovén hetilap kiadójában többségi tulajdonos, a kisebbségi társa ezekben az SDS nevű párt.

Szlovéniában vasárnap lesznek választások, a tőkeemelést pedig pont a hivatalos kampány indulása elé időzítették. Az SDS mellett Orbán Viktor személyesen is kampányolt már az idén.

Schatz és Adamik szlovéniai bevásárlásairól nemrégiben a Magyar Narancs közölt alapos cikket, és azóta kiderült, hogy Macedóniában is elkezdtek sajtót vásárolni.

A Vecer összesítése szerint az utóbbi másfél évben már 2,2 millió eurót fektettek a Fidesz-közeli álló vállalkozók az SDS nevű jobboldali párt médiájába. Szlovéniában tilos a pártok külföldi támogatása, ám a közös cégekbe fektetett pénzre nem vonatkozik a tiltás.

Az viszont már kimerítheti a tiltott pártfinanszírozást a Vecer szerint, hogy a magyar többségi tulajdonban lévő szlovén lapok az SDS hirdetéseit fizetik a Facebookon és az Instagramon, ahogy ez a mostani kampányban többször is megtörtént.

Bővebb információk itt.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!