A magyaroknak nem kell Putyin, már nem hisznek Orbánnak

kép: Koszticsák Szilárd / MTI

“A veszély ma Nyugatról fenyeget bennünket: a brüsszeli, a párizsi, a berlini politikusok hozzák a fejünkre” – mondta vészjóslóan Orbán Viktor idei februári évértékelőjében. Persze ellenpólust is megjelölt, soha ennyit nem dicsérte Szerbiát, Romániát és Bulgáriát. A gonosz nyugat mellett előállt a követni való Balkán. A magyar nép azonban Orbán minden próbálkozása ellenére kitart a nyugat mellett, jobban mint mindeddig bármikor. Hiába, a tapasztalat az nagy úr.

Globsec biztonságpolitikai cég kutatása tanulságos, és sokak számára megnyugtató lehet, akik nem tartják egy elavult, ócska dolognak a liberális demokráciát. Az egyik legfontosabb adat, melyet nem hagyhat figyelmen egyetlen politikai erő sem, hogy az ország lakosságának háromnegyede (!) 75 százalék voksolna az EU-ban maradás mellett, ha erről most kellene szavazni. Ennél is beszédesebb adat, hogy míg a lakosságnak csak 3 százaléka sorolja az országot a kelethez tartozónak, 45 százalék azt vallja, hogy Magyarország a nyugat része. Még nagyobb ez a szám, 69 százalék ha a 18-24 éves korosztályt kérdezték erről a kérdésről.

Úgy tűnik, a fiatalok kétharmados többséggel a liberális demokrácia, mint államberendezkedés mellett tették le voksukat, a “régi vágású kereszténydemokráciával” szemben. Ezeket a kutatási eredményeket figyelembe véve, az derül ki, hogy bár Orbán győzött a választásokon, az ország jó része nem ért egyet külpolitikai irányvonalával. Ha tartósan szembemegy a választók akaratával, akkor bár törvényhozási többsége megmaradhat, de könnyen elveszítheti legitimitását, ami más kormányok esetén már bebizonyosodott, milyen káros az egész politikai közösségére nézve.

Kérdés, hogy az aktuális helyzetben miről az alábbi cikkünkben írtunk, vajon a lakosság többségének véleményét fogja Orbán képviselni, vagy szembe megy nemcsak saját pártcsaládjával, hanem saját választóival is.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!