Brutális bejelentés: lemondhatunk a rezsicsökkentésről

Kép forrása: MTI

Letudtuk a választást, elhittük, hogy minden sokkal jobb és élhetőbb, de már most tesznek utalásokat arra, hogy a rezsicsökkentés nem egy állandósult kormányzati intézkedés.

A nemzetközi energiaárak esetleges tartós és jelentős emelkedését nem lehetne figyelmen kívül hagyni a lakossági rezsidíjakban sem – nyilatkozta a Népszavának a parlamenti meghallgatásai után Palkovics László, a területért felelő Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) irányítója. Ugyan azt is hozzátette: a rezsicsökkentés és a hatósági energiaárak Európán belül mégis védik ettől a magyar családokat.

Palkovics László nem biztos, hogy teljesen képben van azokkal a folyamatokkal, amelyek ha a világban történnek, befolyással lesznek kis országunkra is. A hatósági szabályozás egy globális áremelkedés következtében azt jelenti, hogy a Magyar Államnak kell kipótolnia azt a hiátust, ami továbbra is biztosíthatja a lakosság számára a rezsicsökkentést. Erre vonatkozón viszont egyáltalán nincs garanciánk, maximum a Fidesz ígéretei.

A rezsiárak állami szintű szabályozása egy idő után azért sem célszerű, mert ha fenn akarják tartani a rezsicsökkentés tartósságának látszatát, mindenféleképpen át kell csoportosítaniuk erre a célra más helyekről.

Ha tehát adnak A-ból, elvesznek B-ből. Ez a rezsicsökkentés filozófiája, és Palkovics szavaiból ítélve a rezsidémon hamarosan újra megtestesül a magyar háztartásokban…

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!