Észak-Korea váratlanul visszalépne a tervezett amerikai csúcstalálkozótól

Phenjan ismét az észak-koreai-amerikai csúcstalálkozó lemondásával fenyegetőzött, ezúttal arra az esetre, ha az Egyesült Államok továbbra is azt követeli tőle, hogy teljesen mondjon le nukleáris fegyvereiről.

Washington azonban változatlanul készül a június 12-ére kitűzött szingapúri csúcstalálkozóra. A phenjani tiltakozások ellenére folytatódik az amerikai-dél-koreai hadgyakorlat.

A KCNA észak-koreai hírügynökség helyi idő szerint szerda hajnalban azt közölte, hogy Phenjan lemondja a június 12-ére Szingapúrba kitűzött csúcstalálkozót Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető között a most zajló amerikai-dél-koreai hadgyakorlat miatt.

Pár órával később egy észak-koreai külügyminiszter-helyettes jelezte, lemondják a találkozót, ha Washington ragaszkodik ahhoz, hogy semmisítsék meg minden atomfegyverüket. Ha az Egyesült Államok megpróbálja „kikényszeríteni az egyoldalú teljes leszerelést, akkor (…) felülvizsgáljuk a csúcstalálkozóra vonatkozó tervet” – mondta Kim Kje Gvan.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!