Megszületett a megegyezés Józsefvárosban: közös jelölttel győznék le a Fideszt

Közös nyilatkozatot tettek közzé a józsefvárosi civilek, pártok, polgárok arról, hogy a kerületben tartandó időközi választáson egyetlen jelöltet fognak támogatni, aki szembeszáll a Fidesszel. Azért kell időközi polgármester-választást tartani a VIII. kerületben, mert Kocsis Máté parlamenti mandátumot szerzett, így összeférhetetlenség miatt nem maradhat tovább polgármester.

Az MSZP, az LMP, a DK, a Párbeszéd, a Momentum, a Szolidaritás és a Liberálisok és a civilek képviselői is aláírták a nyilatkozatot, amelyben szavatolják, hogy Győri Pétert, a hajléktalanokat segítő Menhely Alapítvány vezetőjét támogatják az időközi polgármester-választáson.

közös

A 444.hu összefoglalója szerint Győri Péter végzettsége szerint közgazdász, de a nyolcvanas évek óta szociális ügyekkel foglalkozik, szociológiát oktatott az ELTE-n és kutatott az MTA-n. A demokratikus ellenzék tagjaként publikált a szamizdat Beszélőben, a Szegényeket Támogató Alap (SZETA) aktivistája volt, szervezte a Józsefvárosi Szegénységellenes Hétvégéket és a rendszerváltást előkészítő Ellenzéki Kerekasztal gazdasági-szociális munkacsoportjában is részt vett.

A rendszerváltás után az SZDSZ fővárosi szakpolitikusa lett, 1990 és 2002 között a Fővárosi Közgyűlés Szociálpolitikai és Lakásügyi Bizottságának elnöke. Ezután a főváros legnagyobb hajléktalanellátó szervezete, a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) szakmai vezetőjeként dolgozott egészen 2018-ig. A hajléktalanokat segítő Menhely alapítványt 1990 óta vezeti, ez idő alatt számos önkormányzattal és egyházi szervezettel működtek együtt. Győri erre a múltra alapozva mondta azt a bejelentés apropóján tartott sajtótájékoztatón, hogy jól ismeri a fővárosi önkormányzati rendszert és a civil szférát is.

Az országgyűlési választások eredményére alapozva Győri nagy eséllyel indul a fideszes Sára Botond ellen ekkora támogatottsággal a háta mögött.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!