Soros György egyetlen húzással alázta meg a 100 leggazdagabb magyart hazánkban

Az Orbán-kormány egy éve tartó gyűlöletpropagandájának a célkeresztjében egy olyan ember áll, aki több pénzt adott jótékony célra, mint amennyi  száz leggazdagabb magyar vagyona összesen – derül ki portálunk számításaiból. Ennek azután néztünk utána, hogy a napi.hu csütörtökön előállt a száz leggazdagabb magyar listájával, nekik pedig együttvéve 4267,4 milliárd forintjuk van, 471 millióval kevesebb annál a 18 milliárd dollárnál, átszámítva 4738 milliárd forintnál, amennyit Soros György tavaly novemberben az alapítványi hálózatának, a Nyílt Társadalom Alapítványoknak (OSF) adott.

Tavaly októberben a Wall Street Journal szellőztette meg először, hogy az amerikai magyar milliárdos az elmúlt néhány év alatt 18 milliárd dollárt – a 26 milliárd dollárra becsült vagyona több mint kétharmadát – utalt át az OSF-nek. Gesztusának az értékéből semmit nem von le, amit később a Bloomberg pendített meg, vagyis hogy részben azért dönthetett így, hogy csökkentse az adóalapját, amely után befektetéskezelő társasága, a Soros Fund Management vezetőjeként 2017-ben adóznia kellett volna.

Ez azért megejtő, mert a száz leggazdagabb magyar a NER több milliárdosát is a társaságában tudja, és miközben az Orbán-kormány nemzeti konzultációban hazudik Soros Györgyről és a bevándorlásról vallott nézeteiről, néhány NER-milliárdos  egyszerűen szitokszóként használja a nevét. Egyikük, Mészáros Lőrinc  nemrég Soros György bérenceként aposztrofálta azokat az újságírókat, akik a vagyonáról kérdezték, Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója pedig egy messzire visszhangzó tavaly áprilisi blogbejegyzésben támadta, úgy, hogy éveken át Soros György pénzén, az alapítványa által nyújtott ösztöndíjból élt.

Nem mellesleg az amerikai magyar milliárdos pénzén tanult a fél fideszes vezérkar, Orbán Viktor, Deutsch Tamás és Kövér László is, sőt, nélküle valószínűleg nem is létezne a Fidesz, ahogyan ma ismerjük. Tavaly áprilisban a Magyar Narancs nézett utána és derítette ki, hogy a Soros Alapítvány 1986-ban a Rajk Szakkollégiumot hatmillió, a Bibó Szakkollégiumot pedig 5,8 millió forinttal támogatta. Ez volt az a két intézmény, amelyből a Fidesz kinőtt, de Soros György később, a párttá alakulás alatt bőkezű volt Orbán Viktor alakulatával, amelynek négymillió forint értékű eszközadományt és 4,2 millió forint készpénzt adott. Mostani értéken ez hozzávetőlegesen 125 millió forint körüli összegnek felel meg.

– Az emberek azt kérdezik apámtól, hogy miért támogat egy olyan országot, amely korábban és most is őt üldözi. Erre azt válaszolja, támogatni akarja azokat, akik szenvednek és elnyomottak abban az országban. Őt erre tanította a zsidó hagyomány

– mesélte a fia, Alexander Soros nemrég a Jerusalem Postnak adott interjújában

forrás: 168ora.hu

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!