Kósa Lajos majdnem elesett a saját lábában annyira menekült a parlamentben az Index elől

Az egykori minisztertől szeretett  volna kérdezni az index a  parlamentben, aki inkább besprintelt a liftbe.

Kósa Lajosnak van oka a menekülésre

Az elmúlt egy évben kegyvesztetté vállt Kósa Lajosnak van oka menekülni az újsgáírók elől hiszen mostanában rengeteg botrány kötődik a nevéhez amit képtelenség kimagyarázni

  • Mint ismert, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter anyja különös érzékkel vásárolta meg két éve a mátészalkai Méker Kft. többségi tulajdonrészét. A cég elődjének tekinthető, a Kósáékkal rokon Szilágyi família érdekeltségébe tartozó Szalka-Pig Kft. ekkoriban felszámolás alatt állt. Id. Kósa Lajosné megjelenése után ismeretlen eredetű friss pénz került a vállalkozásba, és úgy vette át a több száz milliós értékű mátészalkai sertéstelepet a Szalka-Pigtől, hogy az ki tudott egyezni a hitelezőivel. A cég később több mint 120 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatást is elnyert az Európai Unió Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapjából a telep fejlesztésére. A teljes beruházás díja 251 millió forint, az összeg felét állja az EU.

 

  • Szabó Gáborné Matkó Mária volt az, aki a hivatalos iratok szerint nagyjából négymilliárd eurót bízott a fideszes Kósa Lajosra, hogy a miniszter abból államkötvényeket vásároljon befektetési célból. A mai napig nem tudni, miért pont Kósát kereste meg az asszony, és honnan származik ez a szabad szemmel is jól látható összeg.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!