Egy asztalhoz ült az ellenzék: a Fideszben ennek nagyon nem fognak örülni.

Az április 8-i vereség után nem sokáig nyalogathatták sebeiket az ellenzéki pártok, mert rögtön két időközi polgármester választás is következik a fővárosban, ugyanis a VIII. kerületben a fideszes Kocsis Máté, a XV. kerületben pedig a DK-s Hajdu László az országgyűlési munkát választották.

Az áprilisi pofon talán kijózanította azokat is, akik folyamatosan a különállásukat hangsúlyozták. Úgy tűnik, az MSZP-nek volt igaza, aki az elejétől fogva a közös indulásban és közös listában gondolkodott. Az országgyűlési szavazás eredménye megmutatta, ha nem is mindenütt, de a fővárosban biztos recept a győzelemre az, ha egy ellenzéki induló van szemben a Fidesz jelöltjével. Éppen ezért Horváth Csaba MSZP-s politikus egyeztetésre hívta azokat a pártokat, akik próbáltak együttműködni a parlamenti választáson is. A felek el is fogadták a meghívást, az MSZP, a Párbeszéd, LMP, DK, Momentum és a Liberálisok politikusai ültek le egy asztalhoz. Mivel az Együtt még nem tudja pontosan, mi lesz a sorsa, ezért most nem vettek részt, de nem utasítják el a tárgyalásokat.

Úgy tűnik, eredményes lesz az egyeztetés, mert senki nem utasította el a résztvevők közül, hogy az önkormányzati választásokon a tárgyaló asztalnál és-vagy előválasztáson válasszák ki a legalkalmasabb jelöltet. Országos szinten is folytatódnak a tárgyalások, és amennyiben nincs mindenki számára elfogadható egyezség a jelöltekről, akkor az előválasztás módszerét alkalmazzák, aminek eredménye alapján választják ki a jelöltet.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!