A CÖF önjelölt hőse úgy beolvasott az EU-nak, hogy azóta is rajta röhögünk

Kép: MTI

Majd pont az Európai Unió akarja megmondani nekünk, hogy mennyit, hogyan és milyen keretek között lophatunk?

Hát nem! Majd ifjabb Lomnici Zoltán, CÖF-ös alkotmányjogász jól helyrerak itt mindent kérem szépen. Hát mi az, hogy az EU szabályozi akarja, hogy kinek mennyi pénzt ad. Hogy képzelik, hogy alapos vizsgálat után tömnék tele a tagállaok zsebét jó sok pénzzel. Ez nem így működik.. Hisz a végén még nem tudnának eleget lopni…

Tudni kell róla ugyanis, hogy a Financial Times beszámolt róla, hogy rendeletben szabályozná az Európai Bizottság az uniós kifizetéseket. Ez azt jelentené, hogy az igazságszolgáltatás függetlenségét veszélyeztető tagállamok közösségi támogatásainak kifizetését ezentúl minősített többségi szavazással felfüggeszthetnék. Ilyen most Magyarország és Lengyelország.

Lomnici szerint azonban nálunk minden tök rendben van. Pontosabban azt mondta az M1-en tegnap, hogy

Hiányoznak a jogi alapjai az uniós költségvetésből járó források esetleges megkurtításának

Szerinte “a kohéziós alap – amelyet a jelenlegi költségvetési ciklusban az egy főre jutó GDP alapján számolnak ki – átszabásáról már korábban is jelentek meg információk. Az alkotmányjogász azt a cikket (312) tekinti irányadónak, amelyik rögzíti, hogy az Európai Tanács a költségvetési keretről egyhangúlag határoz. Mindez azt jelenti, hogy egyetlen vétó is meg tud akadályozni bármilyen bizottsági előirányzatot. 

Többek közt arról is beszélt, hogy a Brexit miatt mindenki készül a kohéziós alap valamilyen átalakítására. Ez a “költségvetési terror” az új elem az Európai Unióban.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!