Massi vagy Messi – döntött az uniós bíróság

Lionel Messi évek óta perben áll egy spanyol céggel, amelyik „Massi” márkanév alatt árul ruhákat és sportszereket. Ez a vállalat már húsz éve bejegyezte védjegyként Európában a „Massi” márkát, és amikor a futballista betört ugyanarra a piacra a saját vezetéknevét viselő termékeivel, megtámadták a bíróságon.

Azzal érveltek, hogy a két nevet nagyon könnyű összekeverni, és ez megtévesztené a vásárlókat, akik egy „Massi” termékért mennek a boltba, de végül a tudtukon kívül mégis egy másik pár cipőt visznek haza.

Az ügy a spanyol védjegyhivatalnál indult, és végigment az Európai Unió védjegyhivatalán (EUIPO). Mindegyik szervezet a focista ellen döntött: a Barcelona csatára nem védjegyeztethette a nevét azokra a termékekre, amelyeket a másik cég is árult.

A világsztár nem adta fel, és az EU Bíróságáig vitte az ügyet, ahol első fokon januárban tartották a meghallgatást.

Csütörtökön tették közzé a döntést, amiből kiderült, hogy a bírói testület szerint igenis van annyira híres Lionel Messi, hogy a nevét ne lehessen összekeverni akármi mással. Ezért regisztráltathatja védjegyként a vezetéknevét tartalmazó logóját.

A Massi márka tulajdonosa két hónapon belül fellebbezhet a döntés ellen. Ha megteszi, és a keresetét elfogadják, a lehető legmagasabb szintre kerül a jogvita.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!