Harmadik világbeli állapotok hazánkban: iszonyat jelentés készült rólunk

forrás: facebook

Costa Rica, Uruguay, Suriname, Szamoa, Ghána, Namíbia, Trinidad és Tobago, Burkina Faso, Belize, Botswana, Szenegál, Tonga, Pápua Új-Guinea, Madagaszkár, Guyana, Mauritius, Dominikai Köztársaság, Grúzia, Bosznia-Hercegovina, Malawi, Salvador, Lesotho, Mauritánia. Országok, amelyekben nagyobb a sajtószabadság, mint Magyarországon

Egy friss jelentés szerint a világon erősödik a médiát körülvevő gyűlölet. Ezzel a címmel ad hírt a Riporterek Határok Nélkül civil szakmai szervezet friss sajtószabadság listájáról a Financial Times. A 2002 óta minden évben elkészülő jelentés idén 180 országot állított sorrendbe a sajtószabadság érvényesülése alapján.

Vége és eleje

Nem meglepő, hogy a felsorolás végén olyan országokat találunk, mint Észak-Korea, Eritrea, Türkmenisztán, Szíria és Kína. Évek óta ezek az országok a sereghajtók. A vezető helyeken Norvégia és Svédország áll immáron második éve, de még az észak-európai országokban is érezhető a sajtó helyzetének romlása, pedig ezekben hagyományosan tisztelik a média szabadságát.

A jelentés egyik legkellemetlenebb megállapítása, hogy még demokratikusan választott kormányok vezette, európai országokban is támadások érik a munkájukat végző újságírókat. A sajtómunkások elleni leplezetlen utálat az egyik legnagyobb veszély, amely a világ demokráciáit fenyegeti – állapítja meg a szakmai szervezet.

A listán igen rosszul szerepeltek a visegrádi országok. Mindegyikük rontott helyzetén: Csehország 11 helyezést, Lengyelország négyet, Magyarország kettőt, Szlovákia tízet. A v4-es lista végén sajnos Magyarország kullog. (A teljes listát itt érheti el.)

forrás: napi.hu

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!