Egyre több jel utal arra, hogy pofátlanul elcsalták a választást! Ez a mostani mindent felülmúl

Kép: MTI

Ki felejtené el, hogy a választások napján hirtelen leállt a több milliárdért fejlesztett választási portál, amely aztán kilenc napon keresztül használhatatlan volt. Ekkor vetették be ugyebár a régi rendszert.

A 24.hu tudomására jutott, hogy már jóval korábban, a választási informatika előzetes átvizsgálásánál jelezték a NVI vezetésének, hogy nagy látogatottság miatt kockázatos lehet az oldal működtetése, az NVI valamilyen rejtélyes oknál fogva csakazértis a vadiúj portált vetette be az országgyűlési választásokon.

Pedig a portálnak már korábban, április 6-án is volt egy leállása, mivel állítólag „nem várt rendszerhiba jelentkezett”. Emiatt kellett például meghosszabbítani az átjelentkezések határidejét, hogy azok a nem lakhelyükön tartózkodó állampolgárok is szavazhassanak, akik az utolsó egykét napban döntötték ezt el.

Ahogy azt mi is megírtuk, óriási pénzeket fizettek ki annak a – nem mellesleg profi – cégnek, akik a választási honlapot, rendszert csinálták, valamiért mégis összeomlott az egész. Ezek szerint még figyelmeztették is a Nemzeti Választási Irodát, hogy nem kéne használni, mégis használták. Egyre több a kérdőjel a választással kapcsolatban….

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!