Orbán Viktor kiállt és bocsánatot kért az egészségügy áldatlan állapotáért

Orbán Viktor kiállt és bocsánatot kért az egészségügy áldatlan állapotáért. Kicsit képzeljük el, hogy egy ilyen országban élünk. Odáig már nem is merek elmenni, hogy nem is kell bocsánatot kérni, mert nincs miért. Normális országokban a következő történet miatt kormányok mondanának le.

Négyágyas szobába hat beteget fektetnek, illetve osztályokat helyeznek át, hogy az ápolók legalább a gyaloglás miatt ne veszítsenek időt – nővérhiánnyal küzd a győri kórház.

Ötven-hatvan ápolót akár már ma fel tudna venni a győri Petz-kórház; ennyi emberrel egy időre orvosolni lehetne az egyre feszítőbb nővérhiányt – írja a Kisalföld. A probléma miatt a kórház csökkentette a betegek komfortját, összevontak részlegeket, kórtermeket. Így ugyan több beteg van egy szobában, de kisebb távot kell megtenniük a műszak alatt az ápolóknak.
Például a neurológián – az egyik szárnyból a betegágyakat átköltöztették annak a szárnynak a szobáiba, ahol a szükséges ápolói létszámot biztosítani tudják. Az egyik szárny kiürült. Az érsebészeten – és még számos osztályon – a korábbi években szellősebbé tett, négyágyas kórtermeket kellett visszaállítani hatágyassá – hasonló okból.

Havonta két-három fiatal nővér mond fel a Petzben, mondja dr. Tamás László János főigazgató; ők legalább kipróbálták a szakmát, de nincs ok örülni, mert onnan tovább is álltak. Helyettese, dr. Skaliczky Zoltán – aki a főigazgatóhoz hasonlóan gyakorló sebész már jó ideje a kórházban – úgy saccol, körülbelül 50 százalék azoknak a nővéreknek az aránya, akik tapasztaltak, vagyis legalább tíz éve szakápolóként dolgoznak. A többiek folyamatosan cserélődnek. A régiek maradnak, de sokan közel vannak a nyugdíjhoz, 40 év munkaviszony után aki teheti, él a nyugdíj lehetőségével.

forrás: nepszava/kisalfold

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!