Irtózatos dolgok történnek a Jobbikban – ez megjósolhatatlan volt

Fotó: Magyar Idők

Vona Gábor lemondása sok kérdést felvet a Jobbik jövőjével kapcsolatban. Pörzse Sándor újságíró, a Jobbik volt egyéni képviselője egy televízió műsorban azt mondta, hogy a Jobbik igazából mindig is “két” párt volt, célozva arra, hogy a pártban folyamatosan jelen voltak a szélső jobboldali radikálisok, és az inkább középre húzó jobboldaliak.

Most, a választási kudarc és Vona visszavonulása ketté is szakíthatja a pártot, erre utalnak a sajtóban tett üzengetések a szélsőséges Toroczkai László és az arra szintén a nyilvánosságban válaszoló Sneider Tamás részéről. Érdekesség, hogy 2006-ban az MTV székház ostromakor mindketten az első sorban “harcoltak”.

A napokban a Jobbik országos választmányának küldöttei ülésükön egyhangúlag felszólították a párt országos vezetését, hogy hívják vissza Morvai Krisztinát az EU parlamenti helyéről, mert „régóta intenzív kampányt folytat az őt delegáló párt ellen éppen olyan hazugságokkal és rágalmakkal, amelyeket a Fidesz és propagandasajtója zúdított az elmúlt időszakban a Jobbikra. Jelentős segítséget nyújtott a választási csalásoktól sem visszariadó, diktatúrát építő Fidesz hatalomban tartásában, amely egy egykori jogvédőtől szégyen.” Morvai is gyorsan reagált a hírre, és kijelentette hogy marad, mert jogilag nincs lehetőség visszahívni, és  „az eddigi következetességgel, elszántsággal fogom képviselni Magyarország érdekeit, összhangban saját lelkiismeretemmel és a Jobbik 2009 évi illetve 2014 évi európai parlamenti választási programjával, amelynek végrehajtására a választók felhatalmaztak”.

Azt ugyan nem tudom, hogy Morvai miért is ragaszkodik az általa annyira ostorozott és gyűlölt Brüsszelben való tartózkodáshoz. Illetve sejtem, nem jön rosszul a pocskondiázott brüsszeli bürokratáktól havonta az a néhány ezer euro.

A kérdés csak az, hogyha a Jobbikban most újra a 2009-2014 közötti szélsőséges hangnem és irányvonal kerül előtérbe, akkor mi történik. Ugyanis Morvai este mutatja meg, hogy ezt a retorikát, ezt a politikai vonalat már rég magába olvasztotta a Fidesz, jobbra már nincs út, ott van a hatalmas, monolit Fidesz, rajta túl pedig már csak a vérgőzös nácizmus van.

Kíváncsian várjuk mind a Jobbik mind Vona egyéni jövőjét.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!